Bucureștiul, în Top 10 al celor mai lente orașe din lume. Cei de la TomTom Traffic Index au calculat și care este cea mai AGLOMERATĂ arteră din Capitală

Capitala României este în topul celor mai lente orașe din lume, potrivit celor mai recente date publicate TomTom Traffic Index, platforma care se ocupă cu măsurătorile din trafic, în funcție de timp, costuri și emisii.

Bucureștiul apare pe locul 8, cu o medie de 27 de minute și 40 de secunde pentru fiecare 10 kilometri.

Potrivit TomTom Traffic Index, 28 noiembrie a fost ziua cu cel mai mare trafic în București, iar șoferii au avut nevoie de 36 de min și 50 de secunde să străbată 10 km.

Sursa citată arată că, în medie, anual, un șofer plătește 3.149 de lei pe benzină pentru a circula la orele de vârf. Cea mai aglomerată stradă este Piața Ion I. C. Brătianu – Arcul de Triumf.

În plus, comparativ cu anul 2022, șoferii au mai adăugat 20 de secunde petrecute în trafic.

Cum arată Top 10 cele mai lente orașe din lume

Podiumul rușinii este ocupat de Londra, unde șoferii trebuie să îndure cel puțin 40 de minute pentru a parcurge 10 kilometri.

Orașul Londra este urmat în acest top al rușinii de Dublin, unde șoferii au de îndurat în medie 29 de minute și 30 de secunde pentru a parcurge 10 kilometri.

Podiumul este completat de Toronto, cu o medie de 29 de minute pentru 10 kilometri. Următoarele orașe care sunt un adevărat coșmar pentru șoferi sunt: Milano (Italia), Lima (peru), Bengaluru (India), Pune (India), București (România), Manila (Filipine) și Bruxelles (Belgia)

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati