Bucureștiul, inclus în topul celor mai bune orașe europene pentru nomazii digitali

București, România, Madrid, Spania și Nicosia, Cipru sunt cele mai bune orașe europene pentru cei care vor să fie nomazi digitali (a munci de oriunde în lume), potrivit unui raport realizat de Panache Cruises. În top 10 se mai clasează și Budapesta, Ungaria, Zagreb, Cipru, Atena, Grecia, Lisabona, Portugalia, Tallinn, Estonia, Valletta, Malta și Reykjavik, Islanda.

Bucureștiul s-a remarcat prin condițiile sale favorabile, inclusiv costurile de trai scăzute, opțiuni de închiriere accesibile, scoruri ridicate de fericire și conectivitate la internet de calitate – o cerință vitală pentru persoanele care se bazează exclusiv pe internet pentru a-și asigura traiul.

De asemenea, raportul a făcut lumină și asupra importanței costurilor inițiale asociate cererilor de viză – un factor crucial pentru lucrătorii la distanță care iau în considerare relocarea. În mod surprinzător, majoritatea țărilor percep mai puțin de 70 de lire sterline pentru o viză de nomad digital, în timp ce Malta iese în evidență cu un cost care depășește 260 de lire sterline.

Pentru nomazii digitali care caută un mediu de lucru mai însorit, Madrid, Spania, și Nicosia, Cipru, au obținut locurile doi și, respectiv, trei, oferind nu numai un climat foarte căutat, ci și scoruri ridicate în ceea ce privește viteza de descărcare Wi-Fi – esențială pentru o muncă la distanță fără probleme.

În ceea ce privește climatele mai răcoroase, Reykjavík, Islanda, o țară cunoscută pentru peisajele sale minunate și renumită pentru faptul că este una dintre cele mai fericite națiuni, s-a clasat pe locul al zecelea în indexul pentru nomazii digitali, ceea ce indică faptul că s-ar putea să nu fie cea mai potrivită destinație, deși oferă o experiență inedită.

Când vine vorba de chirii accesibile pe termen lung, București, Atena, Grecia, și Budapesta, Ungaria, apar ca opțiuni atractive, costul mediu al unui apartament cu un dormitor în aceste capitale scăzând sub 500 de lire sterline pe lună. În schimb, Lisabona, Portugalia, și Reykjavík afișează costuri medii de închiriere care depășesc 1.000 de lire sterline pe lună.

sursa: economedia.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati