Bucureștiul nu mai are paturi la ATI pentru pacienții COVID. În țară mai sunt 11 locuri libere

0
195

În data de 2 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1417 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. Dintre acestea, la nivel național mai sunt 11 locuri libere, la Constanța, Galați, Mureș, Sălaj și Tulcea. În Capitală nu mai este niciun pat liber destinat pacienților COVID, potrivit digi24.ro.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 114 paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, dintre care 50 sunt în București.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1412 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de DSP 299 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

La nivel național sunt libere 11 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. La acest moment, în București nu sunt paturi libere.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

Constanța – 1

Galați – 1

Mureș – 3

Sălaj – 3

Tulcea  – 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.