Bucureştiul se află pe locul 11 în topul oraşelor cu cel mai aglomerat trafic din lume

Bucureştiul este al 11-lea cel mai aglomerat oraş din lume, conform unei studiu cu privire la traficul rutier din peste 1.000 de oraşe din 50 de ţări, realizat de compania Inrix.  Pe primul loc în clasament se află Londra.

Potrivit studiului Inrix, pe primele poziţii în topul celor mai aglomerate oraşe din lume se află Londra, Paris, Bruxelles, Moscova şi New York, conform Mediafax.

Un bucureștean pierde 98 de ore pe an în trafic

Bucureştiul se află pe locul 11 în topul celor mai aglomerate oraşe din lume. Astfel că un bucureştean circulă în medie cu 22,5 km/h şi pierde 98 de ore pe an în trafic.

În timp ce traficul revine la valorile de dinaintea pandemiei, deplasările în centrul oraşelor continuă să fie la un nivel inferior faţă de anul 2019.

De exemplu, în SUA sunt cu 22% mai mici, iar în Marea Britanie au scăzut cu 19%, deoarece multe persoane continuă să lucreze de acasă.

Traficul global în 2021 este încă sub nivelul din 2019, dar creşterea faţă de 2020 semnalează o redresare economică semnificativă. Iar în ce priveşte deplasările rutiere la nivel european, acestea sunt din ce în ce mai aproape de nivelurile anterioare pandemiei de COVID deoarece restricţiile s-au atenuat începând cu jumătate anului 2021.

Transportul în comun şi transportul feroviar râmăn sub nivelul pre-pandemic.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati