Bucureștiul și alte opt județe, afectate puternic de vânt și averse torențiale

Municipiul București și alte opt județe (Argeș, Caraș Severin, Dolj, Giurgiu, Gorj, Prahova, Teleorman și Vâlcea) au fost afectate de vânt și de aversele torențiale din ultimele 24 de ore, informează IGSU, citat de antena3.ro.

”Pentru înlăturarea urmărilor generate de fenomenele meteorologice periculoase, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 5 subsoluri și 14 curți.

Intervenția salvatorilor a fost necesară și pentru degajarea a 8 elemente de construcție și a 22 copaci, care au avariat 15 autoturisme parcate.

La acest moment, echipajele de pompieri acționează pentru înlăturarea a 3 copaci căzuți pe carosabil (2 în județul Gorj, 1 în județul Dolj).

Până în această seară, ora 23.00, rămâne valabilă informarea meteorologică emisă de Administrația Națională de Meteorologie care vizează instabilitate atmosferică accentuată în sudul, centrul și sud-estul țării, precum și în zonele montane. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp.

Centrul Operațional Național al IGSU monitorizează și analizează eventualele efecte apărute în urma manifestării fenomenelor meteo periculoase, pentru dispunerea măsurilor imediate în vederea eficientizării intervențiilor operative.

Recomandăm cetățenilor să respecte următoarele reguli în cazul manifestării vântului puternic și a descărcărilor electrice:

– Întrerupe orice activitate în aer liber.

– Intră în casă, într-o construcţie ori într-un autoturism.

– Închide ferestrele şi uşile.

– Deconectează aparatele şi alte echipamente electrice precum computerele şi aparatele de aer condiţionat. Acestea pot fi defectate ca urmare a descărcărilor electrice atmosferice”, se arată într-un comunicat emis presei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati