Bucureștiul și alte șapte județe, sub avertizare cod portocaliu de vreme caldă

0
337

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică dimineață, două avertizări cod galben și portocaliu de caniculă. Codul portocaliu este valabil, mâine, în București și județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța și Ilfov.

Codul galben este valabil azi și mâine, 20 și 21 august. În acest interval, valul de căldură va persista, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor situa între 17 și 24 de grade. Potrivit ANM, valul de căldură va persista, în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii viitoare.

Avertizarea cod portocaliu de caniculă este valabilă mâine, 21 august, în județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București.

În aceste zone, valul de căldură și canicula se vor intensifica și se vor înregistra temperaturi

maxime de 38…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Prognoză specială în București

Valul de căldură se va intensifica, disconfortul termic va deveni accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Va fi caniculă, cu maxime termice de 37…38 de grade, iar luni (21 august) se vor înregistra 39 de grade. Temperaturile minime vor fi de 18…22 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin în timpul dimineților și nopților, iar vântul slab până la moderat.

sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.