Bucureştiul şi-ar putea depune candidatura pentru a găzdui Forumul Oraşelor în 2025

Municipiul Bucureşti ar putea candida pentru a găzdui Forumul Oraşelor 2025, conform unui proiect de hotărâre care va fi dezbătut în şedinţa de luni a Consiliului General al Capitalei.

Dacă hotărârea va fi aprobată de CGMB, primarul general va fi împuternicit să desfăşoare toate demersurile necesare întocmirii dosarului de candidatură.

Totodată, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti va fi desemnată punct de contact şi coordonare pentru desfăşurarea evenimentului.

Din referatul de aprobare reiese că Iniţiativa Urbană Europeană (UIA) a lansat în 4 aprilie 2024 apelul de candidaturi pentru toate oraşele UE, cu capacitatea de a sprijini organizarea următoarei ediţii a Forumului Oraşelor. Acest apel are ca scop selectarea unui oraş care să găzduiască şi să co-organizeze cea de-a şasea ediţie a forumului.

„Forumul oraşelor este un eveniment cheie al Direcţiei Generale pentru Politică Regională şi Urbană (DG Regio) a Comisiei Europene, care se concentrează pe sprijinirea oraşelor din UE, în special prin dimensiunea urbană a politicii de coeziune şi reprezintă o oportunitate semnificativă pentru oraşul ales de a-şi prezenta calităţile unice şi de a contribui la discuţiile de dezvoltare urbană. Acest document subliniază procesul de aplicare şi descrie aşteptările pentru oraşul gazdă”, prevede documentul.

Apelul este deschis din 4 aprilie până pe 13 mai.

Forumul este programat să aibă loc în iunie 2025 şi îşi propune să primească în jur de 800 de participanţi, pentru un eveniment interactiv de 3 zile.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati