Bucureştiul şi localităţile din jurul acestuia au încă sute de străzi neasfaltate

Deşi pare greu de crezut, în Capitala României, dar şi în majoritatea localităţilor din judeţul Ilfov, există sute de străzi neasfaltate. Chiar în inima Bucureştiului, la nici 50 de metri de KM 0, strada Mavrogheni Nicolae este complet degradată. Este plină de gropi şi de bălţi, iar din acest motiv este evitată de miile de bucureşteni şi turişti care tranzitează zilnic centrul oraşului, conform G4Media.ro.

Iar cazul nu este singular. În fiecare sector există străzi de pământ ca acum sute de ani. Spre exemplu, numai în cartierul Henri Coandă care se află jumătate pe teritoriului Sectorului 1 şi jumătate pe cel al oraşului Voluntari (IF) sunt în jur de 20 de străzi de pământ. Potrivit panourile de pe şantier, autorităţile ar fi trebuit trebuit să le asfalteze încă de acum patru ani.

Dacă potrivit ultimelor statistici, făcute în urmă cu doi ani, în Bucureşti erau peste 60 de străzi neasfaltate, în cartierelor recent construite în localităţile din judeţul Ilfov sunt sute. O situaţie revoltătoare am întâlnit-o în localitatea Mogoşoaia (IF). După ce a un cartier exclusivist a fost terminat de asfaltat, strazile au fost complet distruse pentru fi trase utilităţile.

Potrivit celor mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică (INS), la nivelul României sunt neasfaltate 18 km de drumuri naţionale, 1.428 km drumuri judeţene şi peste 6.568 de km de drumuri comunale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati