Buget de 2 milioane de lei pentru proiectele bucureștenilor

Consilierii generali au adoptat regulamentul prin care Primăria Capitalei va putea da bani – în regim de bugetare participativă – pentru proiecte de dezvoltare a orașului propuse de cetățeni sau organizații non-guvernamentale.

Suma maximă pe care PMB o va aloca în acest an pentru bugetarea participativă a proiectelor depuse de cetățeni va fi de 2 milioane de lei, iar valoarea maximă a unui proiect nu va putea depăși 500.000 de lei.

Cetățenii vor putea depune proiecte, cu respectarea unor etape descrise pe site-ul PMB.

Propunerile de proiecte trebuie să se încadreze într-unul dintre următoarele domenii, pentru obiective care sunt în administrarea Municipiului Bucureşti:
  1. Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei;
  2. Amenajare de spaţii verzi şi locuri de joacă;
  3. Amenajare spaţii publice; Digitalizare;
  4. Punere în siguranţă, reabilitare sau restaurare a unor monumente istorice sau a unor componente a unor ansambluri monument istoric aflate în domeniul public sau privat al Municipiului Bucureşti;
  5. Protecţia mediului/animalelor;
  6. Sport.

Pot participa la procesul de bugetare participativă cetăţenii care locuiesc, lucrează sau studiază în Bucureşti şi au vârsta de minim 18 ani. Sunt încurajate proiectele propuse de grupuri de cetăţeni, rezultate în urma unui proces de consultare cu cei din zona în care urmează să fie implementată iniţiativa respectivă. De asemenea, pot înainta propuneri de proiecte organizaţiile neguvernamentale care au sediul social/filiala în Bucureşti sau care, prin activitatea lor, contribuie la rezolvarea unor probleme ale Bucureştiului, chiar dacă nu au sediul/filiala în Capitală.

Proiectele vor putea fi depuse într-o perioadă de 30 de zile de la demararea sesiunii. Apoi, pentru încă 15 zile, aceste proiecte vor fi evaluate de o comisie din cadrul PMB.

În termen de o zi de la finalizarea evaluării, se vor afișa rezultatele.
Iar pentru proiectele declarate eligibile, cetățenii vor putea vota pe durata a 15 zile. Fiecare cetățean va putea vota pentru un singur proiect.
În cele din urmă, după încă o zi de la finalizarea votului, se vor anunța proiectele câștigătoare. Acestea vor fi finanțate de PMB, chiar din acest an.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati