Buget majorat la 50 de lei/zi/elev, pentru programul „Școală după şcoală”, în Sectorul 2

În şedinţa de joi a Consiliului Local Sector 2, a fost votat proiectul de modificare şi completare a HCL Sector 2 nr. 337/2023 pentru aprobarea Regulamentului de finanţare a programului „Şcoală după şcoală” din sectorul nostru.

Programul finanţat de Primăria Sectorului 2 propune o masă caldă elevilor şi un program de tip after-school până la ora 18.00.

Alocarea financiară de 50 lei/zi pentru fiecare elev (anterior erau alocaţi 40 de lei/zi/elev) se asigură începând cu anul şcolar 2024-2025, din bugetul local în bugetele unităţilor de învăţământ, pentru susţinerea cheltuielilor cu hrana şi cu resursa umană.

Se permite şi contribuţia financiară din partea reprezentanţilor legali ai beneficiarilor, în cazul în care costurile organizării programului (cheltuielile cu masa caldă şi cu plata personalului) sunt mai mari decât fondurile calculate conform alocaţiei per elev.

Condiţii pe care trebuie să le îndeplinească unităţile de învăţământ, cumulativ, pentru alocarea financiară:

Să aibă avizul funcţionării pentru acest program în conformitate cu Ordinul Ministrului Educaţiei nr. 5349/2011, privind aprobarea Metodologiei de organizare a programului Şcoală după şcoală.

Să ofere elevilor o masă caldă pentru fiecare zi de prezenţă în cadrul programului „Şcoală după şcoală” şi posibilitatea de a beneficia de programe educaţionale şi servicii de supraveghere şi îndrumare până la ora 18.00, de luni până vineri, dacă părinţii solicită acest lucru.

În acest an şcolar, în Sectorul 2 sunt 4.375 de copii înscrişi în program.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati