Bugetul aferent Programului Regional Bucureşti-Ilfov 2021-2027 depăşeşte 1,4 miliarde de euro

Bugetul aferent Programului Regional Bucureşti-Ilfov 2021-2027 depăşeşte 1,4 miliarde de euro şi va contribui la dezvoltarea localităţilor ilfovene şi a principalelor domenii de activitate, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Ilfov Vincenţiu Voicu.

El a precizat pe Facebook că programul gestionat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov, în calitate de autoritate de management, a fost aprobat de Comisia Europeană, iar la fondurile de 586 de milioane de euro se va adăuga o cofinanţare naţională, în total bugetul aferent cifrându-se la peste 1,4 miliarde de euro.

În opinia lui Vincenţiu Voicu, Programul Regional Bucureşti-Ilfov 2021-2027 reprezintă o oportunitate pentru regiune şi va susţine dezvoltarea economiei prin investiţii în domeniile cheie: infrastructură, cercetare, digitalizare, sănătate, patrimoniu cultural, educaţie şi mediu.

La nivelul judeţului Ilfov, programul propune alocări de aproximativ 60 de milioane de euro pentru reţeaua de drumuri judeţene, care constau în: modernizarea infrastructurii rutiere, amenajarea de trotuare şi piste pentru biciclete, soluţii inteligente pentru transportul public şi măsuri menite să crească siguranţa rutieră.

  • Potrivit vicepreşedintelui CJ Ilfov, Parcul Ştiinţific şi Tehnologic „Măgurele Science Park” va beneficia de o investiţie estimată la 64 de milioane de euro (40% prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi 60% de la bugetul de stat).

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati