Bugetul Municipiului București, majorat cu 388 de milioane de lei, pentru subvenția la STB

0
459

Rectificarea bugetară propusă de Nicușor Dan a fost aprobată, vineri, în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB). Astfel, bugetul Capitalei pe 2021 a fost suplimentat cu 388 de milioane de lei.

„O să avem o sumă importantă care va merge la subvenția la transportul public, o sumă importantă care va merge pe sistemul de termoficare, unde ani de zile nu s-a făcut absolut nimic”, a declarat, vineri, Nicușor Dan, înainte de votul pe ordinea de zi.

Proiectul de rectificare a bugetului pe anul 2021 al municipiului București a fost votat cu unanimitate de voturi.

Suma aprobată reprezintă cote defalcate din impozitul pe venit

Astfel, bugetul Capitalei  a fost majorat cu 388 de milioane, bani care reprezintă cote defalcate din impozitul pe venit. Acești bani vor fi destinați subvenției pentru transportul în comun.

„Direcția Transporturi propune suplimentarea bugetului la subvenții pentru acoperirea diferențelor de preț și tarif, în vederea asigurării continuității prestării serviciului de transport public local în regiunea Bucuresti – llfov de către operatorii de transport, conform prevederilor contractuale”, se arată în raportul de specialitate al proiectului aprobat vineri în CGMB.

Bugetul total al municipiului București a ajuns astfel la suma de 6,2 miliarde de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.