Bugetul pe 2021 a fost ADOPTAT în Parlament în forma aprobată de Guvernul Cîțu

Bugetul de stat pe anul 2021 a fost votat, marți, în Parlament în forma aprobată de Guvernul Cîțu.PSD a acuzat coaliția de guvernare că a instaurat „dictatura bugetară” și a impus controlul absolut asupra bugetului, contrar prevederilor constituționale și cutumelor democratice.

  • Legea bugetului de stat pe anul 2021 a fost votat de 234 de deputați și senatori, iar 170 de parlamentari au votat împotrivă.

„Anul acesta, mai mult cu 7,7 miliarde pentru pensii. De ce? Pentru că au crescut pensiile. Nu mai mințiți. Au crescut pensiile și în 2021.”, a spus Cîțu, în Parlament, despre Legea Asigurărilor Sociale.

Bugetul este concentrat pe investiții și forțează reforma în administrația publică centrală și locală, spunea premierul Florin Cîțu, care a respins ideea unui buget al austerității.

  • Cîțu: „Această noțiune că e un buget mic este falsă și nu e susținută de date”.

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea acuza „o manipulare supremă”, aceea de a convinge oamenii care trăiesc în sărăcie să nu își mai ceară drepturile, pe motiv că statul nu are bani”.

Firea reclamă că aceasta este ceea ce a reușit „Coaliția Austerității”.

Bugetul pe 2021 este fundamentat pe o creştere economică de 4,3% şi un deficit bugetar cash de 7,16%, cu venituri în creştere cu 13%, până la 365 mld. lei şi cheltuieli de 445 mld. lei, în creştere cu 5%.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati