BukFeszt – primul Festival al Teatrelor Maghiare care se desfăşoară la Bucureşti

Teatrul Odeon din Bucureşti va găzdui, în perioada 6 – 12 iunie, primul Festival al Teatrelor Maghiare din Bucureşti, o iniţiativă a Asociaţiei Uniunii Teatrelor Maghiare MASZIN, în colaborare cu UNITER.

Teatrele membre ale Asociaţiei sunt Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timişoara, Teatrul Szigligeti din Oradea, Trupa Harag György a Teatrului de Nord din Satu Mare, Teatrul Csíki Játékszín din Miercurea Ciuc şi Teatrul Tomcsa Sándor din Odorheiu Secuiesc, care au structurat, împreună, o platformă de evenimente teatrale, scrie Agerpres.

Potrivit organizatorilor, una dintre cele mai importante obiective ale instituţiilor fondatoare este să se concentreze asupra nevoilor culturale ale minorităţii maghiare din regiunile diasporei, aşa încât festivalul BukFeszt are în vizor oferirea unui program cultural diversificat şi cu valori estetice ridicate pentru minoritatea consistentă de etnie maghiară din Capitală.

Organizatorii vor prezenta zece spectacole importante din repertoriul lor, inclusiv reprezentaţii pentru copii.

Adiacent evenimentelor teatrale, va avea loc şi o lansare de carte, un volum inedit scris de Visky András despre Tragedia omului, spectacol-eveniment montat de Silviu Purcărete la Timişoara, prezentat de altfel şi în cadrul festivalului BukFeszt.

Un alt scop important al organizatorilor este reconectarea instituţiilor lor la reţeaua teatrală naţională, prezentarea celor mai bune spectacole din ultimii ani, spectacole la care, din cauza distanţării fizice impuse şi a restricţiilor pandemice stricte, n-au putut să ajungă cei mai importanţi critici de teatru, iar astfel munca acestor teatre minoritare, de multe ori izolate, a pierdut mult din reflectarea sa pe harta culturală a României.

Biletele pot fi achiziţionate şi online, de pe pagina Teatrului Odeon.

Preţul biletelor pentru reprezentaţiile programate în Teatrul Odeon, Sala Majestic, este de 40 de lei pentru cele de categoria I şi 20 de lei pentru cele de categoria a II-la. La Sala Studio, biletele costă 20 de lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati