BukFeszt, primul festival al Teatrelor Maghiare în Bucureşti, va fi organizat în iunie

Teatrul Odeon din Capitală va găzdui BukFeszt – primul Festival al Teatrelor Maghiare din Bucureşti, o iniţiativă a Asociaţiei Uniunii Teatrelor Maghiare MASZIN, în colaborare cu UNITER.

Teatrele membre ale Asociaţiei – Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timişoara, Teatrul Szigligeti din Oradea, Trupa Harag György a Teatrului de Nord din Satu Mare, Teatrul Csíki Játékszín din Miercurea Ciuc şi Teatrul Tomcsa Sándor din Odorheiu Secuiesc au realizat o platformă de evenimente teatrale la care publicul este invitat în perioada 7-12 iunie, scrie news.ro.

În cele cinci zile ale festivalului, organizatorii vor prezenta zece spectacole importante din repertoriul lor, inclusiv spectacole de copii. Adiacent evenimentelor teatrale va avea loc şi o lansare de carte, un volum inedit scris de Visky András despre „Tragedia omului”, spectacol-eveniment montat de Silviu Purcărete la Timişoara, prezentat dealtfel şi în cadrul festivalului BukFeszt.

Un alt scop important al organizatorilor este reconectarea instituţiilor lor la reţeaua teatrală naţională, prezentarea celor mai bune spectacole din ultimii ani, spectacole la care din cauza distanţării fizice impuse şi a restricţiilorpandemice stricte n-au putut să ajungă cei mai importanţi critici de teatru, iar astfel munca acestor teatre minoritare, de multe ori izolate, a pierdut mult din reflectarea sa pe harta culturală a României.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati