Bulgaria vrea să-i oblige pe nevaccinați să-și plătească tratamentul dacă ajung la spital

Asociația Spitalelor din Bulgaria propune ca persoanele nevaccinate să-și plătească tratamentul anti-COVID-19 dacă ajung la spital. Propunerea a venit în contextul în care unitățile medicale se sufocă, anunță agenția Novinite.

Potrivit organizației, peste 90% dintre pacienții care umplu instituțiile medicale sunt nevaccinați, în condițiile în care cazurile scad în Europa, urmare a vaccinării masive.

Totuși, organizațiile pacienților se opun cu hotărâre. Propunerea încălcă drepturile constituționale de bază pentru accesul la tratament și la îngrijiri medicale, spun acestea, scrie Ziare.com.

Pentru a impulsiona vaccinarea, autoritățile bulgare au organizat o tombolă cu ceasuri inteligente.

Centrul European pentru Prevenţia Bolilor avertizează asupra riscului ridicat de deces în rândul populaţiei nevaccinate pe măsură ce înaintăm în toamnă şi iarnă, cerând ţărilor să „urgenteze” eforturile de a-i convinge pe cei care nu s-au imunizat.

Deşi la nivelul Uniunii Europene, rata de vaccinare completă este 74% din populaţia adultă, discrepanţele între state sunt încă mari, variind între 22% şi 91%, cu cele mai scăzute rate de populaţie vaccinată în Bulgaria şi România, iar cele mai ridicate în Portugalia şi Irlanda.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati