Bulgarii au cu 30% mai multe rezervări decât anul trecut în aceeași perioadă și o creștere de 9% a turiștilor față de perioada dinainte de pandemiei

Cifrele Institutului de Analize și Evaluări în Turism arată că bulgarii au cu 30% mai multe rezervări față de anul trecut în această perioadă, iar veniturile au crescut cu 50%, transmite novinite.com, care îl citează pe directorul Rumen Draganov, potrivit economedia.ro.

El a prezentat mai multe date: Între 4 și 8% este creșterea medie față de 2019. 13 milioane de persoane sunt așteptate să viziteze Bugaria în 2023. În luna mai, am avut aproximativ 800.000 de vizite străine, iar acum ne așteptăm să atingem un milion.

“Dacă vom încheia anul cu aproximativ 13 milioane de vizitatori care vor intra în țară în total, vom depăși anul 2019, când am avut 12,5 milioane. Iarna, au fost mulți turiști mulțumiți, nu doar în turismul de iarnă și balnear, ci și în turismul cultural în mediul istoric urban și alte tipuri, în vizită la rude și prieteni. Avem o supraofertă și un excedent de locuri de cazare și continuăm să le construim”, a arătat el.

Operatorul de turism Zdravka Chimeva spune că sunt din ce în ce mai multe persoane care doresc să aibă o vacanță în regiunea Blagoevgrad și că există o creștere a cererii și a rezervărilor. “Pentru toți cei care lucrează în turism, aceasta este o gură de aer proaspăt după pandemie. Turiștii se înghesuie la Bansko, Dobrinishte, Sandanski, Banya, Ognyanovo, la cabanele de munte. Interesul străinilor este din Spania, le place foarte mult Bulgaria. La Blagoevgrad există așa-numitele excursii dus-întors”, a dezvăluit ea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati