Bunuri contrafăcute în valoare de 1,1 milioane de lei, reținute de inspectorii vamali în „Dragonul Roșu”

Bunuri contrafăcute în valoare de 1,1 milioane de lei au fost reţinute în complexul comercial „Dragonul Roşu” din Bucureşti, în urma unui control efectuat de către inspectorii Autorităţii Vamale Române (AVR).

Potrivit unui comunicat de presă, inspectorii vamali au identificat şi reţinut aproximativ 2.700 articole vestimentare şi peste 2.100 parfumuri, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru diverse mărci de lux. Toate bunurile, cu o valoare totală de aproximativ 1.100.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

„Autoritatea Vamală Română are o gamă foarte largă de responsabilităţi în materie de supraveghere şi control a mărfurilor importate pe teritoriul vamal al Uniunii Europene. Pe lângă colectarea de taxe vamale, TVA şi accize, după caz, pentru mărfurile importate, autoritatea vamală verifică, de asemenea, mărfurile respective în multe scopuri de natură nefiscală, astfel încât să ne asigurăm că îndeplinesc cerinţele UE privind, printre altele, conformitatea produselor, standardele şi normele alimentare, de sănătate şi de mediu”, a declarat Bogdan-Lari Mihei, preşedintele Autorităţii Vamale Române.

Intervenţia operativă din complexul comercial „Dragonul Roşu” din Bucureşti a fost realizată miercuri, 12 aprilie 2023, de către inspectorii Autorităţii Vamale Române – Direcţia Generală Coordonare Control Vamal – Serviciul Coordonare Echipe Mobile şi Control Operativ, împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati