Burduja: Au existat liberali care l-au votat pe Nicușor Dan de teama Gabrielei Firea și lui Piedone

Candidatul PNL la primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a declarat, marți seară, la Digi24, că nu există temere pentru decont politic în ce îl privește din cauza rezultatului sub partid obținut la alegerile din 9 iunie și că ”toată lumea a înțeles că este ”o cursă aproape imposibilă”. El a mai spus că rezultatul său se explică prin faptul că unii liberali ar fi votat cu Nicușor Dan de teamă că ar putea să iasă Gabriela Firea (PSD) sau Cristian Popescu Piedone, transmite G4Media.ro.

”Nu s-a pus nici o secundă în partid problema unei schimbări. Cu toții au înțeles că nu există nici un fel de impunere din perspectiva scorului. Nu ai cum să ceri în câteva săptămâni de la această echipă să facă o minune. (…) Dacă ar fi ieșit 70% dintre bucureșteni sunt convins că cifrele arătau altfel. A fost o logică a votului util, a sperietorii de Gabriela Firea și de Piedone”, a declarat Burduja.

El a mai spus că pentru 55 de mii de bucurești ”a fost o speranță, o alternativă” și că obiectivul ar fi fost atins.

”Alt obiectiv este să creștem numărul de primari din București. Avem cel mai votat primar din București, domnul Ciucu. Nu există temere pentru decont. Toată lumea a înțeles că este o cursă aproape imposibilă. Eu mă concentrez acum pe ce avem de făcut mai departe. Am spus că reconstruim Partidul Național la București. Nu poți să faci în șase săptămâni ce nu s-a făcut în ani de zile. Nicușor Dan nu a fost un primar de dreapta și nu va fi”, a mai spus Sebastian Burduja.

Candidatul PNL a declarat că va vota proiectele bune cu care va veni Nicușor Dan. Candidatul PNL, Sebastian Burduja, a obținut 7,83% (53.353 voturi), în timp ce PNL a obținut 12,58% (85.046 voturi).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati