Burduja: Excludem susținerea lui Armand pentru un nou mandat

Președintele PNL Sector 1 a precizat că liberalii regretă faptul că au sprijinit-o pe Clotilde Armand să ajungă primar, fiind explicat modul cum s-a deteriorat relația cu edilul de la Sectorul 1, scrie adevarul.ro.

Întrebat sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, dacă o va mai susţine pe Clotilde Armand pentru un nou mandat la Primăria Sector 1 Bucureşti, Sebastian Burduja a declarat că PNL ar fi trebuit să aibă propriul candidat pentru a evita dezastrul produs de actualul edil pe care este exclus să îl mai susţină.

„Exclus. Eu mi-am cerut iertare locuitorilor Sectorului 1 că am făcut acea greşeală, a fost un calcul politic, cred că PNL ar fi trebuit să aibă candidat, cel puţin la Sectorul 1, pentru a evita dezastrul care s-a conturat în aceşti ani de zile”, a afirmat Burduja. Ministrul Cercetării și Digitalizării a vorbit de „mizeria” și „abuzurile” din Sector.

Burduja a vorbit și de modul cum și când s-a deteriorat relația cu Armand: „De îndată ce ea s-a înscăunat şi nu a mai ţinut cont de niciun fel de parteneriat. A considerat că dânsa trebuie să dicteze totul în primărie şi aşa s-a comportat. Viceprimarul Ramona Porumb, viceprimar PNL, a avut atribuţii în aceşti doi ani şi ceva de zile, cred că mai puţin de o lună de zile şi i le-a retras când a apărut nu ştiu ce postare pe Facebook, nu aşa se poate gestiona o primărie”, a declarat Burduja.

PSD de acum, altfel față de era Dragnea

Întrebat dacă nu cumva se simte incomod acum, când PNL are o alianţă cu PSD la Sector 1, după ce în era Dragnea a protestat împotriva acestui partid, Sebastian Burduja a vorbit despre o schimbare a social-democraţilor.

„Epoca Dragnea a avut un început şi a avut un sfârşit. PSD e treaba lor ce au făcut, dar au scăpat de personaje foarte toxice şi s-au îmbunătăţit lucrurile. Nu putem compara PSD de astăzi, cu PSD din epoca Dragnea, un partid care pur şi simplu a vrut să acapareze statul şi să rupă statul de drept astfel încât să protejeze interesele unei persoane. La fel cum nu poţi compara un partid întreg cum este USR cu exemplul de la Sectorul 1. Chiar şi pentru USR-işti, doamna Armand este un caz aparte”, a punctat liderul PNL Sector 1.

Mister privind candidații

Chestionat dacă PNL va avea candidaţi la primăriile de sectoare, Burduja a precizat că ar trebui să aibă candidaţi la fiecare sector. „Vom vedea ce va fi atunci. Eu cred că PNL are toate resursele şi argumentele pentru a se prezenta în faţa cetăţenilor cu candidaţi puternici care să câştige, chiar şi într-un singur tur, în faţa tuturor celorlaltor forţe politice”, a conchis ministrul.

De asemenea, Sebastian Burduja a evitat să dea un răspuns referitor la posibilitatea ca liberalii să o suțină pe Gabriela Firea pentru funcția de primar al Capitalei, fiind singura dată ca sigur candidată pentru alegerile din 2024. De altfel, la nivel de PNl și PSD nu există vreo decizie de posibilă colaborarea, fie ea și punctuală pentru testele electorale de peste doi ani.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati