Burduja: O problemă a termoficării din această iarnă se numeşte Bucureşti. Termoenergetica datorează 700 milioane lei la Elcen

1
208
elcen
O problemă a termoficării din această iarnă se numeşte Bucureşti, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Sebastian Burduja. 
  • „O problemă a termoficării din această iarnă se numeşte Bucureşti, unde domnul primar general (Nicuşor Dan, n.r.) încă nu mi-a răspuns la o adresă pe care am făcut-o de vreo patru luni de zile şi în care i-am semnalat faptul că există o datorie semnificativă la Termoenergetica înspre Elcen. Compania Ministerului Energiei produce agentul termic şi îl produce în condiţii corecte, chiar dacă are şi ea nevoie de investiţii”, a subliniat Burduja, scrie Agerpres.

Acesta a susținut că Termoenergetica încă datorează 700 de milioane de lei către Elcen, compania Ministerului Energiei.

”Dar Termoenergetica încă datorează 700 de milioane de lei către Elcen, iar banii i-ar prinde bine echipei de acolo pentru a putea achiziţiona gazul în perspectiva lunilor următoare. Nu-mi rămâne decât să continui monologul meu şi să fac un nou apel public către domnul Nicuşor Dan să-şi facă treaba şi să plătească aceşti bani”, a completat sursa citată.

Ministrul Energiei declara, luna trecută, cu ocazia unei vizite la CET SUD, că Primăria Generală a Capitalei mai are de achitat un sold de 700 milioane lei către Electrocentrale Bucureşti, din datoria de un miliard de lei.

Acesta a completat că Elcen are nevoie de aceşti bani pentru a nu avea niciun fel de problemă, „altfel sigur vor fi nişte dificultăţi”.

În același timp, în octombrie, primarul Capitalei a menţionat că datoria companiei Termoenergetica către Elcen este de aproximativ 600 de milioane de lei, iar suma datorată de Primărie către Termoenergetica este zero.

„Datoria companiei Termoenergetica către Elcen este de aproximativ 600 de milioane de lei. Datoria Municipiului către Termoenergetica este zero, în momentul de faţă. Într-adevăr, noi putem să recunoaştem nişte pierderi din trecut, dar recunoaşterea acestor pierderi presupune un efort de audit, pentru reajustarea unor unor preţuri, pe care ANRE nu le-a dat la momentul potrivit”, a spus Dan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.