Bursa de Valori Bucureşti: Ce este şi ce presupun aceste investiţii?

Cum să investeşti inteligent la Bursa de Valori Bucureşti? Strategii şi sfaturi pentru începători.

O sumă extra de bani este binevenită pentru oricine, mai ales dacă permite ulterior îndeplinirea unor vise care sunt mai mult o necesitate precum: achiziţia unui automobil, a unei case, crearea unor economii semnificative pentru situaţii extreme sau pentru a beneficia de asigurarea unei pensionări timpurii sau a unui trai decent şi fără griji, la bătrâneţe.

Totuşi, se ştie că orice încasare semnificativă presupune adesea asumarea unor riscuri şi realizarea de investiţii cum sunt cele care se fac la Bursa de Valori Bucureşti.

Bursa de Valori Bucureşti este o parte indispensabilă a statului care contribuie la tranzacţionare de acţiuni ce provin din sectorul privat şi de stat al companiilor ce-şi desfăşoară activitatea în România.

Practic şi pe înţelesul tuturor, companiile care îşi desfăşoară activitatea în România şi care au probleme financiare ori sunt supuse riscului de a intra în insolvenţă din cauza incapacităţii de gestionare a costurilor, pot dispune către bvb un număr de acţiuni.

Aceştia vor contribui în procesul de listare şi tranzacţionare de acţiuni, iar persoanele care au posibilitatea de a face investiţii pot alege să cumpere aceste acţiuni. Ulterior, ele pot fi vândute chiar şi la preţuri mult mai mari sau există drept la o cotă parte din profitul pe care firma îl poate înregistra după trecerea de punctul de criză şi ascensiunea firmei, ceea ce devine o oportunitate excelentă pentru creşterea economiilor.

Tranzacţionare de acţiuni la bvs: ponturi şi sugestii

Fiind o opţiune grozavă de a face bani simplu şi rapid, tot mai multe persoane care dispun de capital se gândesc să investească la bursă. Da, conform Financer.com, începătorii trebuie să aibă în vedere mai multe aspecte pentru a-şi atinge obiectivele.

De exemplu, un considerent de bază al tranzacţionării de acţiuni e faptul că există şi tendinţe ascendente, dar şi descendente. Asta înseamnă că, la fel ca şi în cazul aurului, petrolului sau a imobiliarelor, pot avea loc fluctuaţii cu caracter pozitiv sau negativ (creşteri şi scăderi ale valorii acestor acţiuni, indiferent de compania de provenienţă). Totuşi, şansele ca Bursa de Valori Bucureşti să intre în faliment este destul de mică, aşa că riscurile de a pierde investiţiile sunt de asemenea minime.  

Ţintind o creştere economică se recomandă ca cei care fac astfel de investiţii să se informeze în permanenţă înainte de lua decizii sau de a investi exclusiv în acţiunile provenite de la o singură companie. Abia ulterior se recomandă a se face investiţiile propriu-zise ţinând cont ca acestea să nu fie direct corelate cu fondurile necesare supravieţuirii. Sau mai exact, sumele investite nu trebuie să fie „ultimii” sau „toţii banii” de care dispune o persoană, ci mai degrabă să fie o parte economică extra pe lângă un fond de urgenţă şi poate chiar o sursă ceva mai stabilă de venit, recomandă specialiştii.

La final, analiza activităţii companiei/ a companiilor şi a domeniilor în care se investeşte va ajuta investitorii începători să ştie care e cel mai bun moment când pot vinde aceste acţiuni dacă e cazul sau atunci când pot retrage sumele provenite din creşterea profitului ca urmare a redresării economice. Sigur, e nevoie de timp şi de perspicacitate pentru ca aceste tranzacţii de acţiuni să aibă succes, iar eforturile pot fi răsplătite pe măsură.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati