Cabinetul minoritar Dacian Cioloş, la vot în Parlament/ Moment de reculegere în memoria românilor care au murit de COVID

A început şedinţa de plen reunit, care este condusă de Anca Dragu, preşedintele Senatului. În plen sunt prezenţi 273 de parlamentari.

Cioloș: Suntem într-un moment de criză profundă care nu mai poate fi negată sau ignorată

„Vin aici în fața dumneavoastră pentru a vă cere un vot pentru un guvern de criză în baza mandatului oferit de președintele României. Vin cu dorința de a încerca să oferim împreună un exemplu de responsabilitate cetățenilor acestei țări. Și vreau să accentuez pe cuvântul împreună. Indiferent de rezultatul votului, indiferent de lupta politică, rezultatele bune sau proaste le vom împărți cu cetățenii României. Suntem într-un moment de criză profundă care nu mai poate fi negată sau ignorată”, a spus Dacian Cioloș.

El le-a cerut parlamentarilor să renunțe la discursurile politice care să se concentreze pe adversari.

„Nu sunt aici pentru a ataca pe nimeni și nici pentru a ține discursuri memorabile prin care să aduc anateme și să caut vinovați, ci pentru a-mi asuma propria vină a superficialității din trecut și pentru a-mi asuma ceea ce poate fi făcut de acum înainte. (…) Pandemia nu e o glumă, nu e imaginară și nu e o luptă politică. (…) Suntem în mijlocul furtunii și nu ne permitem să fim superficiali sau iresponsabili”, a adăugat Cioloș.

Moment de reculegere în Parlament

Premierul desemnat Dacian Cioloş a cerut miercuri, un moment de reculegere în Parlament, pentru „40 de morţi”, referindu-se, de fapt, la cele peste 40.000 de victime ale pandemiei COVID.

„Pandemia este o imensă tragedie care a îndurerat mii de familii (…).

Cred că trebuie să înțelegem împreună uriașa putere și responsabilitate care este pe umerii fiecăruia dintre noi. Pandemia a ucis deja peste 40 de români, ceea ce înseamnă că un sfert de milion de români au fost afectați de moartea celor dragi.

Pandemia nu este o glumă, este cât se poate de reală. Dincolo de albul costumelor de protecție și negrul sacilor în care sunt transportați cei morți, este realitatea. Nu doresc să polemizez! Suntem în mijlocul furtunii și trebuie să fim responsabili”, a spus Dacian Cioloș, astăzi, în plen.

Conform programului, premierul desemnat Dacian Cioloş va prezenta programul de guvernare şi lista Guvernului. Vor avea loc dezbateri urmate de votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra Programului şi a întregii liste a Guvernului. Lista cu miniştri şi programul de guvernare au fost depuse luni la Parlament.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati