Cabluri aeriene, dezafectate pe o lungime record de 270 de km, în 2021

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu , anunță că în 2021 au fost dezafectate în Bucureşti cabluri aeriene pe o lungime de 270 km, mai mult decât în toată perioada 2014-2020.

„Acţiunea ‘Cer liber’ – care înseamnă eliberarea stâlpilor de cabluri în tot Bucureştiul – va avea, începând din 2022, o dinamică mult mai bună. De acest lucru am fost asiguraţi astăzi, în cadrul unei întâlniri de lucru la Primăria Capitalei, de reprezentaţii companiei care gestionează reţeaua Netcity.

Într-un an, cât alţii în şapte! Netcity a avut o activitate foarte bună în 2021: cablurile aeriene au fost dezafectate pe o lungime record de 270 de kilometri de trasee din întregul oraş, fiind depăşită în mai puţin de un an lungimea cumulată a dezafectărilor din întreaga perioadă 2014-2020″, a scris Bujduveanu, luni, pe Facebook.

El menţionează că reţeaua Netcity este gestionată începând de anul acesta de un consorţiu rezultat din fuziunea dintre Compania Franceză de Investiţii Meridiam şi Grupul E-INFRA.

„Alăturarea celor doi parteneri strategici din domeniul infrastructurii digitale va maximiza potenţialul de dezvoltare şi management al unei infrastructuri moderne, la cele mai înalte standarde. (…) Meridiam are o experienţă demonstrată şi relevantă în sectoarele de infrastructură transformaţională şi fibră optică. Compania construieşte în prezent reţele complexe de fibră optică în Germania şi Austria şi dezvoltă proiecte similare în Statele Unite ale Americii şi Canada”, a adăugat viceprimarul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati