Cadrele didactice ale Universității din București, invitate să depună proiecte de dezvoltare a unor pedagogii inovative

În perioada 1 august – 30 septembrie, la Universitatea din București se desfășoară o nouă competiție de proiecte menite să contribuie la dezvoltarea unor formule și instrumente pedagogice inovative, la care sunt invitate să participe cadrele didactice ale UB.

Obiectivul general al programului îl reprezintă îmbunătățirea calității didactice prin utilizarea unor metode de predare și consolidare a metodologiilor pedagogice inovative centrate pe dezvoltarea creativă a competențelor profesionale și personale ale studenților, prin implicarea acestora în co-crearea de conținut didactic, cu ajutorul instrumentelor digitale.

Programul își propune să identifice și să susțină cele mai bune exemple de pedagogii inovative, la nivel de studii de licență sau master, pentru fiecare dintre domeniile fundamentale:

  • Științele Vieții, Mediului și ale Pământului
  • Științe Exacte
  • Științe Umaniste
  • Științe Sociale

Aplicațiile se vor depune în perioada 1 august – 30 septembrie 2022, la adresa de e-mail pedagogii_inovative@unibuc.ro.

Formatul este unul liber (maxim 3 pagini) și va include cel puțin următoarele elemente: programul de studii / anul / disciplina/ echipa care implementează proiectul / obiectivele, descrierea metodologiilor de lucru utilizare, calitatea și finalitatea/ impactul experienței pedagogice inovative la nivelul studenților, precum și bugetul estimativ.

În ceea ce privește bugetul, sunt eligibile următoarele categorii de cheltuieli: participări la manifestări interne și internaționale, taxe de participare, taxe de membru, stagii de documentare, deplasări în teren etc.

Sunt susținute proiectele trans și interdisciplinare, dar și cele care implică mai multe facultăți și domenii de studiu. De asemenea, sunt susținute și proiectele care se circumscriu principiului de „învățare dincolo de ziduri” și care promovează experiențe de învățare outdoor, menite să crească atractivitatea și relevanța proceselor de învățare.

Proiectele selectate pentru fiecare din domeniile fundamentale vor fi prezentate și premiate în cadrul unui workshop care va avea loc la începutul lunii decembrie 2022.

Obiectivul acestei competiții de proiecte este să contribuie la formarea unei comunități interdisciplinare de „inovatori pedagogici” în cadrul UB, care va contribui pe viitor la desfășurarea de activități specifice și de intervenții de tip pedagogii inovative, adaptate specificului domeniului, și la consolidarea unui brand de predare și învățare (teaching brand) specific Universității din București.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati