Câinii de terapie au adus zâmbetul pe buzele copiilor refugiaţi din Ucraina – FOTO

0
231

Patru câini salvați de pe stradă și de prin adăposturi, specializați în terapia asistată de animale, au avut dificila misiune de a înveseli peste 20 de copii refugiați din Ucraina și cazați în Complexul de Servicii Sociale Periș.

David este de patru zile în România. Spune că a plecat din Ucraina pentru că acolo oamenii au început să se împuște. Și-au luat în grabă câteva lucruri și au fugit. Cel mai mult îi plăcea să se joace cu câinii lui, care însă au rămas în țara vecină. Le duce dorul și e trist. Mica, o maidaneză salvată de pe stradă, i-a schimbat starea de spirit. S-au jucat, s-au plimbat și, cât au fost împreună, David s-a simțit ca acasă, la Odessa. Tot de acolo este și Safia. Chipul ei s-a luminat când l-a văzut pe Pișpirică, un câine roșcat, exact ca cel pe care familia ei l-a lăsat în Ucraina.

Mica, Pișpirică, Mura, Bumi și Max sunt câini salvați de pe stradă și de prin adăposturi, specializați acum în terapia asistată de animale. Azi, misiunea lor a fost să înveselască cei peste 20 de copii refugiați din Ucraina și cazați în Complexul de Servicii Sociale Periș. Mâine cățeii vor merge la Măgurele, acolo unde îi așteaptă și alți micuți fugiți din calea războiului.

Echipa „Câini pentru oameni”, de la Animal Society, este specializată în terapie asistată de animale. Specialiștii spun că interacțiunea cu patrupedele are efect calmant, oferă sprijin emoțional, reduce stresul și anxietatea.

”Am fost plăcut impresionați de primirea făcută de copii, mai ales că e vorba de copii fugiți din calea războiului. În ciuda acestei traume, cei mici au aceleași bucurii simple care orice alți copii. Cățeii noștri le-au adus zâmbetul pe buze, bucuria lor i-a înseninat pe părinți, iar pe noi asta ne-a făcut fericiți.”, a declarat Anca Tomescu, președinte Animal Society.

„Facem tot ce putem pentru refugiații din Ucraina. Le asigurăm toate condițiile și mă bucur că azi am reușit să le aducem și zâmbetul pe buze. Câinii demonstrează și de data aceasta că sunt cei mai buni prieteni ai omului. Le mulțumim pentru răspunsul prompt celor de la Animal Society. Cățeii lor fac minuni.”, a declarat Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.