Cal abandonat în Sectorul 3. Stăpânul riscă o amendă de până la 3.000 de lei – FOTO

Un cal abandonat pe un spaţiu verde din Sectorul 3 a fost preluat de poliţiştii locali ai Serviciului Poliţia Animalelor și transportat la un adăpost. Stăpânul riscă o amendă de până la 3.000 de lei.

Un cal a fost abandonat pe un spaţiu verde din Sectorul 3, iar poliţiştii locali ai Serviciului Poliţia Animalelor din cadrul D.G.P.LC.M.B. s-au îngrijit ca animalul să fie transportat în condiţii de siguranţă la Adăpostul pentru cai Tei – Toboc “Steaua Speranței”, potrivit unui anunț de presă.

Foto: Facebook / Politia Locala Bucuresti – www.plmb.ro

De asemenea, agenții de poliție caută să identifice proprietarul animalului, care riscă o amendă de până la 3.000 de lei pentru abandon.

”Potrivit Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, abandonarea şi/sau alungarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului este strict interzisă. Abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea și îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrana, adăpost si tratament medical.”, precizează Poliția Locală.

Fapta constituie contravenţie şi se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 de lei, mai spune sursa citată.

Foto: Facebook / Politia Locala Bucuresti – www.plmb.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati