Călătoria cu trenul în condiții de caniculă. Recomandări de la CFR Călători

România se va confrunta cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius în zilele următoare. În acest context, CFR Călători explică cum cum se desfășoară o călătorie cu trenul în condiții de caniculă. 

„CFR Călători face eforturi susținute pentru menținerea în circulație a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalații de climatizare”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Temperatura la nivelul şinei şi a cutiei vagonului poate fi și de 50 de grade

Întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs, conform CFR Călători.

Reprezentanții companiei de transport feroviar avertizează că pot apărea situații în care, din cauza temperaturilor exterioare crescute de peste 35 – 38 de grade, la nivelul şinei şi a cutiei vagonului pot însemna și peste 50 de grade Celsius.

De asemenea, există riscul ca instalaţiile de climatizare din trenuri să funcționeaze fără a mai asigura răcirea în parametri normali.

În anumite trenuri vor fi electricieni de vagoane

„Pentru menținerea în funcțiune a instalațiilor de climatizare au fost dispuse măsuri suplimentare de mentenanță climă în reviziile de vagoane care formeaza garniturile de tren precum și însoțirea cu electricieni de vagoane în anumite intervale orare, atunci când sunt situații de caniculă”, se mai arată în comunicat.

CFR Călători recomandă pasagerilor să își planifice din timp călătoria, să utilizeze toate trenurile puse la dispoziție în graficul unei zile de circulație și să își procure din timp legitimaţiile de călătorie, folosind toate canalele disponibile în acest sens. 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati