Călătorii STB care murdăresc mijloacele de transpot vor primi amenzi între 100 și 1000 lei

Persoanele surprinse că vandalizează și murdăresc mijloacele de transport în comun vor fi amendate cu sume cuprinse între 100 și 1000 lei, anunță Societatea de Transport București într-o postare pe Facebook. Acțiunea va avea loc printr-o colaborare cu Poliția Locală a Municipiului București și Jandarmeria Română, începând din această lună. Curățenia din vehicule se menține doar 5 ore de la ieșirea în traseu, mai atrage atenția STB.

În luna octombrie, pe fondul incidenței crescute a cazurilor de COVID-19, Societatea de Transport București intensifică acțiunile de igienizare și dezinfectare a parcului circulant și lansează campania „Călătorii apreciază”.

”Fiecare călător merită să se bucure de mijloace de transport civilizate, igienizate, dar mai ales curate”, susține sursa citată. Curățenia din vehicule se menține doar 5 ore de la ieșirea în traseu, mai atrage atenția STB.

”Cu toate că peste 150 de angajați sunt implicați zilnic în acțiuni de spălare și dezinfectare, folosind cca 5000 litri de detergent pentru tot parcul circulant, curățenia se păstrează din păcate doar un interval scăzut de timp (aproximativ 5 ore de la ieșirea în traseu)”, mai spun reprezentanții STB.

Astfel, persoanele surprinse că vandalizează și murdăresc mijloacele de transport în comun vor fi amendate cu sume cuprinse între 100 și 1000 lei.

„Pentru că ne dorim ca fiecare călătorie să fie o experiență plăcută pentru bucureșteni, STB SA a demarat o campanie de promovare a curățeniei în mijloacele de transport, atât pentru respectarea eforturilor depuse de angajații societății, cât și pentru păstrarea unui comportament adecvat în mediul colectiv. 80% dintre călători ne ajută să îndeplinim acest obiectiv, mai rămâne să ajungem prin mesajele acestei campanii și la restul utilizatorilor pentru a ne considera pe deplin mulțumiți”, a declarat Adrian Criț, Directorul General STB SA.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati