Călătorii vor putea urca în metrou de la staţia Tudor Arghezi din al doilea trimestru al anului 2023

0
381

Călătorii vor putea urca în metrou din staţia Tudor Arghezi, din sectorul 4, începând din al doilea trimestru al anului viitor, până atunci urmând să fie efectuate probe şi teste, a anunţat, marţi, Mariana Miclăuş, director general al Metrorex.

„Vom intra în faza de recepţie a lucrărilor şi, de asemenea, concomitent cu faza de recepţie se va desfăşura şi perioada de probe şi teste. Noi nu facem rabat de la siguranţa şi calitatea lucrărilor. Siguranţa călătorilor este criteriul principal pentru noi, de aceea, în perioada următoare, împreună cu Autoritatea Feroviară Română, avem un program de testări şi în funcţie de rezultatele pe care le vom evalua, de atingere a parametrilor tehnici necesari, se va trece la utilizarea metroului şi de către călători. (…) Testele pot dura o lună sau cel puţin două luni, în funcţie de rezultatele pe care le vom obţine de atingere a parametrilor tehnici proiectaţi, adică în trimestrul doi 2023, în martie, aprilie”, a declarat Miclăuş la o conferinţă de presă.

Finanţarea acestui proiect s-a realizat cu sprijinul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, prin direcţiile de specialitate, Ghidul solicitantului în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare fiind modificat astfel încât proiectele derulate de Metrorex, în parteneriat cu administraţii publice locale, sunt eligibile pentru a fi finanţate din fonduri europene nerambursabile.

„Vreau să-l asigur pe domnul primar (Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4) şi echipa dânsului că noi vom fi în continuare un partener de încredere, vom asigura suportul tehnic atât cât este necesar şi ne dorim să extindem cât mai mult în reţeaua de metrou pentru publicul călător, astfel încât utilizatorii să beneficieze de un sistem sigur, confortabil şi, după cum ştiţi, metroul este şi un mijloc de transport ecologic”, a mai afirmat Mariana Miclăuş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.