Căldură și apă caldă pentru 79 de blocuri din Aviației

Locatarii a 79 de blocuri din Cartierul Aviației vor beneficia în această iarnă de apă caldă și căldură la parametrii optimi și în regim de continuitate, anunță într-un comunicat de presă Primăria Sectorului 1.

Este vorba despre blocurile racordate la Punctele Termice 3, 5, 6 din acest cartier care sunt situate la capătul rețelei de termoficare și care în prezent se confruntă cu cele mai mari probleme în alimentarea cu apă caldă și căldură.

Căldură și apă caldă pentru 79 de blocuri din Aviației

Consiliul Local Sector 1 a aprobat în ședința de ieri declararea obiectivului „Căldură și apă caldă pentru cetățenii Sectorului 1” ca fiind proiect de interes public local pentru sezonul rece 2021-2022, precum și măsurile necesare pentru implementarea sa.

Prin acest proiect, care este derulat în baza unui protocol încheiat între Primăria Sectorului 1 și Compania Municipală Termoenergetica, aprobat prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 356/29.10.2021, vor fi închiriate echipamente specializate necesare alimentării cu agent termic a 79 de blocuri din Cartierul Aviației situate pe străzile Căpâlna, Cpt. Alexandru Șerbănescu, Avionului, Aviației, Aripilor, Bujorului, Siriului, Prometeu, Zăgazului, Nicolae G. Caramfil, Liliacului, General Ștefan Burileanu, Smaranda Brăescu și Herăstrău.

„Bucureștenii se confruntă de câțiva ani cu probleme majore în furnizarea apei calde și a căldurii cauzate de lipsa investițiilor în modernizarea rețelei de termoficare din Capitală. Deși noi nu avem atribuții specifice în acest domeniu, acestea aparținând exclusiv Primăriei Capitalei și Guvernului României, trebuia să luăm măsuri urgente și concrete pentru ca locuitorii cartierului Aviației, care sunt la capătul rețelei de termoficare și unde sunt cele mai mari probleme din Sectorul 1 cu furnizarea apei calde și căldurii, să nu mai înghețe în case. Soluția urgentă pe care urmează să o aplicăm, începând din această iarnă, în cartierul Aviației, constă în conectarea unor echipamente specializate pentru încălzit apa la punctele termoenergetice cu probleme” a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Primăria Sectorului 1 alocă de la bugetul local 715.000 de lei/lună

Pentru închirierea, punerea în funcțiune și alimentarea cu combustibil a acestor ehipamente, Primăria Sectorului 1 va aloca de la bugetul local 715.000 de lei/lună.

Este vorba despre boiler diesel între 2,5 și 5 MW, tanc motorină de minimum 10.000 l, utilaje pentru încărcare și descărcare echipamente, furtune și conexiuni, amortizor de sunet și coș de fum, asigurare combustibil pentru funcționarea echipamentelor până la sfârșitul iernii, transport și montaj echipamente.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati