Calea Victoriei din Bucureşti, în primele 50 artere comerciale din lume

Causeway Bay din Hong Kong își păstrează statutul de cea mai scumpă artera comercială din lume, în timp ce New Bond Street rămâne cea mai costisitoare destinaţie de retail stradal din Europa, potrivit raportului “Main Streets Across the World 2019”, realizat de Cushman & Wakefield. Bucureștiul e la același nivel cu Bratislava și Nicosia, în primele 50 de orașe din lume, scrie economica.net.

Raportul analizează chiriile a 448 de locații din 68 de piețe şi clasifică locațiile în funcție de nivelul chiriilor de referinţă, folosind datele Cushman & Wakefield.

În 2018, Causeway Bay din Hong Kong a încheiat seria celor cinci ani de dominaţie a Upper 5th Avenue din New York, iar în clasamentul din 2019 își păstrează poziția de top, cu un nivel al chiriei de referinţă al magazinelor stradale de 2.164 euro mp / lună. Pe locul al doilea se situează Upper 5th Avenue, cu un nivel de 1.775 euro / mp/ lună, urmată de New Bond Street din Londra (1.352 euro/ mp / lună).

Chiriile din aproximativ 70% din locațiile din Europa au rămas stabile sau au înregistrat creșteri față de anul trecut. Polarizarea este însă evidentă între piețele consacrate din Europa de Nord-Vest versus Europa de Sud, Centrală și de Est, unde oferta de retail modern și volumul vânzărilor online sunt încă reduse. Cu un nivel al chiriilor pe Calea Victoriei, principala arteră comercială a oraşului, de 50 euro/mp/lună, Bucureştiul se menţine în top 50 oraşe analizate la nivel mondial şi în top 30 în clasamentul european, fiind la acelaşi nivel cu cel practicat în Bratislava, Slovacia sau Nicosia, Cipru. În Belgrad, Kiev sau Sofia chiriile practicate pentru spaţii stradale sunt peste nivelul din Bucureşti, o valoare mai scăzută fiind consemnată în Riga, Vilnius sau Skopje.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati