Camera Deputaţilor a început înscrierile pentru o nouă ediţie a programului de internship

Camera Deputaţilor a început înscrierile pentru o nouă ediţie a programului de internship care se va desfășura în perioada 17 octombrie – 16 decembrie, arată instituția într-un comunicat de presă.

Studenţii şi absolvenţii pot aplica la programul de internship în perioada 17 septembrie – 2 octombrie, completând formularul de înscriere disponibil pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Potrivit sursei citate, evaluarea candidaturilor şi interviurile vor avea loc în prima jumătate a lunii octombrie, iar programul se va desfăşura în perioada 17 octombrie – 16 decembrie.

Perioada de internship = vechime în muncă

Pe durata desfăşurării internshipului, internii vor primi o indemnizaţie lunară, iar perioada de activitate va fi considerată vechime în muncă.

Programul de lucru al internilor va fi flexibil, fiind necesare 20 de ore de prezenţă în fiecare săptămână, 4 ore/ zi.

Regulamentul de organizare şi desfăşurare a programelor de internship la Camera Deputaţilor, Legea nr. 176/2018 privind internshipul, cu completările ulterioare, calendarul programului, specializările disponibile şi condiţiile de eligibilitate pot fi consultate de pagina de internet dedicată – www.cdep.ro/internship, mai spune sursa citată.

”Programul de internship reprezintă o iniţiativă de transparentizare a procesului legislativ şi de familiarizare a tinerei generaţii cu specificitatea activităţii desfăşurate de Camera Deputaţilor. În acest sens, programul include posibilitatea participării la cursuri şi sesiuni tematice, complementare activităţii desfăşurate de interni în cadrul comisiilor parlamentare şi departamentelor Camerei Deputaţilor.”, arată instituția în comunicatul citat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati