Camera Deputaților cumpără 600 de măști de gaze

0
378
Imagine de mykhayloshpyrko de la Pixabay

Camera Deputaţilor va achiziționa 600 de măști de gaze, în valoare de peste 250.000 de lei, în cadrul unei licitații publice.

Camera Deputaţilor a făcut mai multe precizări, după ce a apărut informaţia că „s-ar pregăti de un război nuclear” prin achiziţia a 600 de măşti contra gazelor, în valoare de peste 250.000 de lei.

„Conform Legii 481/2004 privind protecția civilă, autoritățile administrației publice centrale și locale, instituțiile publice și operatorii economici au obligația să planifice și să realizeze asigurarea materială și financiară a protecției civile (art. 63, capitolul VIII, Secțiunea 1).

Înlocuirea echipamentelor vechi (ca urmare a depășirii termenului de folosire în condiții optime, impus de producător, precum și a lipsei de pe piață a filtrelor pentru aceste modele) reprezintă o obligație a instituțiile publice, conform legislației în vigoare. Stocul de măști contra gazelor, respectiv cel de cartușe necesare acestora, trebuie reinnoite periodic, conform legislației în vigoare.

Totodată, legea impune instituțiilor publice să prevadă, anual, în bugetul propriu, fonduri pentru cheltuielile necesare desfășurării activităților de protecție civilă. Menționăm faptul că suma publicată în SEAP reprezintă o valoare estimată, prețul final urmând să fie stabilit după depunerea ofertelor, criteriul de contractare fiind prețul cel mai mic”, a transmis Camera Deputaţilor.

De asemenea, Camera Deputaților a arătat că suma comunicată în SEAP, de 252.100, 84 lei, reprezintă o valoare estimată, prețul final urmând să fie stabilit după depunerea ofertelor, criteriul de contractare fiind prețul cel mai mic.

O altă achiziţie se referă la 192 de calculatoare, dintre care 80 sunt calculatoare desktop pentru activitatea serviciilor Camerei Deputaţilor, 40 – calculatoare laptop pentru pregătirea documentelor în timpul şedinţelor din plen, Biroului permanent şi din comisii, 70 – calculatoare laptop şi 2 calculatoare laptop pentru dezvoltare aplicaţii IOS.

Valoarea totală estimată a contractului este de 899.159,66 lei.

Deputații mai achiziţionează servicii de suport tehnic al echipamentelor de securitate pentru protecţie trafic web, pentru acces la serverul de poştă electronică şi pentru acces la internet a utilizatorilor, în valoare estimată de 394.957,98 lei, şi echipamente informatice (computer portabil intervenţie, staţii de lucru, laptop pentru editare foto-video) – 444.537,83 lei.

Alte achiziţii se referă la 100 de echipamente de afişare pentru informatii digitale/receptoare TV, în valoare estimată de 210.000 lei, lucrări de reparaţii la porţile de acces în Palatul Parlamentului şi în diferite spaţii – 2.802.521,00 lei, precum şi accesorii şi componente computere – 261.302,53 lei. De asemenea, Camera Deputaţilor intenţionează să încheie pe 2 ani şi un acord cadru pentru furnizare de materiale, scule şi dispozitive uzuale în valoare estimată de 447.015,13 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.