Camera Deputaţilor: Elevii primesc de la stat laptopuri şi tablete pentru învăţămîntul online

Statul va fi obligat să le asigure elevilor dispositive tip laptop sau tablete pentru învăţământul online, au decis miercuri deputaţii prin adoptarea unei propuneri legislative care aparţine deputatului PSD Roxana Mînzatu privind completarea Legii Educaţiei, scrie ecopolitic.ro

Propunerea legislative instituie obligativitatea pentru Ministerul Educaţiei şi Cercetării să asigure dispozitive conectate la Internet, care pot fi utilizate şi de acasă, pentru cadrele didactice şi acei elevi care îndeplinesc condiţiile pentru a primi bursă socială.

Iniţiatoarea a motivate că sistarea activităţii la clasă, în urma pandemiei de COVID-19, a mutat procesul educaţional integral în mediul online.

“Însă, la această ‘şcoală online’ nu au acces decât o parte dintre elevi. În lipsa unui computer sau a unei tablete, în lipsa conexiunii la internet, sute de mii de elevi din România sunt azi excluşi total din procesul educaţional. Din păcate, vorbim doar de o estimare, numărul exact al acestora fiind o enigmă chiar şi pentru autorităţi”, a argumentat Roxana Mînzatu.

Deputata a depus iniţiativa în urma colaborării cu Consiliul Naţional al Elevilor, cu respectarea articolului 32 din Constituţia care garantează dreptul la învăţătură.

Propunerea va fi supusă votului Senatului, urmând să plece apoi la promulgare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati