Campania „Ilfov fără țânțari” continuă și azi în 15 localități, prin combaterea larvelor de pe suprafața lacurilor

Consiliul Județean Ilfov, prin Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, continuă campania „Ilfov fără țânțari” cu scopul de a diminua acțiunea nocivă a țânțarilor asupra sănătății populației.
  • Se va desfășura o intervenție avio de combatere a larvelor de țânțari, în special în zonele cu apă stătătoare, cum ar fi lacurile, bălțile și zonele mlăștinoase.
Această acțiune este o continuare a demersului nostru – după prima intervenție terestră desfășurată în perioada 1-9 aprilie – și este importantă pentru menținerea unui mediu sănătos și sigur pentru comunitatea noastră.
𝐒𝐜𝐨𝐩𝐮𝐥 – prevenirea acțiunii nocive a țânțarilor asupra populației umane și animalelor.
𝐏𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬𝐮𝐥 𝐟𝐨𝐥𝐨𝐬𝐢𝐭 – Substanța utilizată în acest proces este biolarvicidul Vectobac WG, care este sigur pentru flora și fauna terestră și acvatică.
  • Insecticidul biologic folosit este in doza de 0,6 kg/ha, NU este toxic pentru albine, fiind dispersat pe suprafața apelor nu are relavanță dacă su nt sau nu precipitații, el ajungând în apă.
An de an, prin fondurile alocate de Consiliul Județean Ilfov, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov sprijină consiliile locale, acționând atât terestru, cât și aerian, pe raza întregului județ, împotriva insectelor de disconfort, cu scopul de a asigura condiții de mediu care să contribuie la creșterea calității vieții, a sănătății și a igienei publice, prin reducerea sau eliminarea vectorilor generatori sau transmițători de maladii.
  • Conform protocolului „Ilfov fără țânțari”, Consiliul Județean Ilfov alocă fondurile necesare, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov realizează acțiunile de dezinsecție, iar unitățile administrativ-teritoriale din județ desemnează câte un delegat responsabil pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a acestora, cu informarea cetățenilor la nivel local.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati