Campania ”Ilfov fără țânțari” începe astăzi, pentru a doua oară în luna iulie

Campania ”Ilfov fără țânțari” începe astăzi, 22 iulie, pentru a doua oară în această lună, anunță Consiliul Județean Ilfov.

  • Ca urmare a ploilor frecvente și temperaturilor ridicate, s-au creat condiții propice pentru apariția insectelor dăunătoare, transmite sursa citată.

Prin urmare, în luna iulie, în toate localitățile din județ, vor avea loc intervenții, de două ori pe lună. Următoarea acțiune este programată pentru perioada 22-24 iulie, începând cu ora 22:00.

Conform planului anual stabilit, finanțarea necesară este asigurată de Consiliul Județean Ilfov, iar Serviciul Județean de Dezinsecție va realiza efectiv aceste acțiuni. Administrațiile locale din județ sunt responsabile pentru desemnarea unui coordonator care va supraveghea desfășurarea dezinsecției și va comunica detaliile la nivel local.



Tratările vor fi ajustate în funcție de condițiile meteo și se va folosi insecticidul STING în doză de 30 ml/ha.

Fiecare vehicul utilizat în campanie este dotat cu GPS, ceea ce permite monitorizarea în timp real pe o hartă interactivă, disponibilă pe pagina de Facebook a Serviciului Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, postată în fiecare seară, în jurul orei 22:00.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati