Campania ”Ilfov, fără țânțari” și astăzi în teren, anunță Consiliul Județean Ilfov

Campania pentru combaterea țânțarilor în Ilfov este în desfășurare, prin intervenții pe teren în zonele urbane și spațiile verzi, transmite CJ Ilfov.
  • Astăzi, 𝟑 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞, operațiunile de dezinsecție vor fi efectuate în localitățile: 𝐌𝐚̆𝐠𝐮𝐫𝐞𝐥𝐞, 𝐉𝐢𝐥𝐚𝐯𝐚, 𝐁𝐫𝐚𝐠𝐚𝐝𝐢𝐫𝐮, 𝐂𝐥𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐢, 𝐂𝐢𝐨𝐫𝐨𝐠𝐚̂𝐫𝐥𝐚, 𝐃𝐨𝐦𝐧𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐃𝐫𝐚𝐠𝐨𝐦𝐢𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢-𝐕𝐚𝐥𝐞, 𝐂𝐡𝐢𝐚𝐣𝐧𝐚, 𝐂𝐡𝐢𝐭𝐢𝐥𝐚, 𝐁𝐮𝐟𝐭𝐞𝐚, 𝐌𝐨𝐠𝐨𝐬̦𝐨𝐚𝐢𝐚, 𝐃𝐚̆𝐫𝐚̆𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐨𝐩𝐚̆𝐜𝐞𝐧𝐢, 𝐂𝐨𝐫𝐧𝐞𝐭𝐮 𝐬̦𝐢 𝟏 𝐃𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞.
𝐒𝐜𝐨𝐩𝐮𝐥 – prevenirea acțiunii nocive a țânțarilor asupra populației umane și animalelor.
𝐏𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬𝐮𝐥 𝐟𝐨𝐥𝐨𝐬𝐢𝐭 – 𝐒𝐓𝐈𝐍𝐆 – acționează prin contact și ingestie, iar doza de aplicare este de 30 ml/ha. Este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice, motiv pentru care au fost înștiințați apicultorii și cetățenii de pe raza localităților.
  • ”An de an, prin fondurile alocate de Consiliul Județean Ilfov, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov sprijină consiliile locale, acționând atât terestru, cât și aerian, pe raza întregului județ, împotriva insectelor de disconfort, cu scopul de a asigura condiții de mediu care să contribuie la creșterea calității vieții, a sănătății și a igienei publice, prin reducerea sau eliminarea vectorilor generatori sau transmițători de maladii.”, notează CJ Ilfov, într-o postare pe Facebook.

Și în acest an, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov va acționa cu 15 utilaje, iar fiecare mașină implicată în campania de dezinsecție este dotată cu GPS și poate fi urmărită în timp real pe o hartă interactivă, conform link-ului postat pe pagina de socializare Facebook Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov.

Conform protocolului „Ilfov fără țânțari”, Consiliul Județean Ilfov alocă fondurile necesare, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov realizează acțiunile de dezinsecție, iar unitățile administrativ-teritoriale din județ desemnează câte un delegat responsabil pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a acestora, cu informarea cetățenilor la nivel local.
Pentru o mai mare eficiență, acțiunea de dezinsecție terestră va fi urmată de acțiunea aeriană de larvicidare, în perioada imediat următoare, completează sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati