Campania Patriarhiei „Donează sânge, salvează o viaţă!” organizează noi acţiuni

Campania Patriarhiei Române „Donează sânge, salvează o viaţă!” organizează în aceste zile noi acţiuni de donare de sânge în Bucureşti şi Ploieşti.

Începând de miercuri (11 mai 2022), elevi, studenţi, cadre didactice şi voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naţionale s-au (re)întâlnit pentru a da o nouă şansă vieţii.

Astfel, 650 de studenţi şi profesori ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti sunt aşteptaţi pentru a dona sânge până la finalul acestei ediţii. O parte din ei au donat în perioada 11-12 mai, iar ceilalţi o vor face în perioada 17-19 mai.

În perioada 11-13 mai Centrul de Transfuzie Sanguină din Ploieşti s-a implicat în cea de a XXIV-a ediţie a campaniei „Dăruieşte viaţă! Vino să donezi sânge!”.

Liceul Tehnologic „Toma Socolescu”, în colaborare cu CTS Ploieşti, Biserica Sfânta Filoteea-Parohia Pleaşa Colonie, Paraclisul Sf. Nectarie Taumaturgul, Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria”, Liceul de Transporturi Ploieşti şi Liceul Tehnologic „Elie Radu” din Ploieşti aşteaptă 150 de donatori dintre elevii, profesorii şi enoriaşii acestor instituţii şi biserici.

Donarea de sânge este un act de responsabilitate socială, de dragoste faţă de semenii aflaţi în suferinţă, oameni bolnavi care aşteaptă o şansă la viaţă. Oricine este eligibil pentru acest act medical este aşteptat la centrul de transfuzie sanguină din oraşul său pentru a dona.

Un gest caritabil din partea unui om sănătos are o valoare inestimabilă pentru unul bolnav.

Biserica Ortodoxă Română susţine donarea de sânge prin campania „Donează sânge, salvează o viaţă!”. Proiectul se desfăşoară din anul 2013 cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi prin implicarea mai multor voluntari coordonaţi de Pr. Arhim. Ciprian Grădinaru.

Din 2013 şi până acum, în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!” s-au recoltat peste 20.000 de litri de sânge de la aproximativ 40.000 de donatori fideli.

Astfel, prin campaniile sale de donare de sânge, Patriarhia Română este instituţia cu cea mai mare contribuţie adusă la creşterea numărului donatorilor de sânge din România.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati