Campanie antidrog în școlile din Sectorul 1. Clotilde Armand: „Metodologia este depășită moral și ineficientă în practică”

1
256

În școlile din Sectorul 1 începe cea mai amplă campanie de prevenire și conștientizare din România asupra consecințelor consumului de droguri, anunță primarul Clotilde Armand. Elevii vor avea ocazia să cunoască foști consumatori de droguri dar și experți care le vor vorbi despre efectele nocive ale consumului de narcotice.

„Experți și foști consumatori de substanțe interzise vor susține în cursul anului școlar 2023- 2024 o campanie de informare și prevenire a consumului de droguri în toate liceele de stat din Sectorul 1. Grupul-țintă este alcătuit din elevii celor 176 de clase a-IX-a înscriși în anul școlar 2023-2024. În prezent, acțiunile de prevenire a consumului de droguri la nivel național sunt puține ca frecvență și adesea învechite. Metodologia este depășită moral și ineficientă în practică.”, spune edilul.

Pentru a avea un impact semnificativ asupra tinerilor aceasta spune că va folosi o metodologie modernă care să îi implice activ și pe elevi în discuții sau prezentări.

„Campania pe care o vom derula în Sectorul 1 este bazată pe un sistem interactiv, vor fi 88 de sesiuni cu tema “Confesiuni despre droguri”, iar elevii vor avea ocazia să afle informații despre flagelul reprezentat de consumul de droguri direct de la alți tineri care au trecut prin acest coșmar (fie aflați în procesul de recuperare, fie recuperați și care duc o viață responsabilă în prezent).
În cadrul sesiunilor vor fi prezentate:- Materiale video cu alte poveștile de viață ale unor foști consumatori de droguri și alte informații relevante și utile legate de consecințele consumului de droguri.
Îmi doresc ca programul lansat de noi să fie un bun exemplu pentru Guvern și să-l preia la nivel național.”

1 COMENTARIU

  1. Sigur ca Nu! Puneți foști consumatori în fața elevilor arătând ca te poți apuca de consum oricând pentru ca poți sa te lași chiar dacă a fost greu. E clar ce specialiști aveți! La fel ca și cei pe care îi aveți în primărie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.