Campanie de deratizare, derulată în toate cele 6 sectoare ale Capitalei

Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Eco Igienizare, derulează, începând cu luna iulie, activitatea de deratizare, pe întregul domeniu public si privat al Municipiului Bucuresti, conform Planului Unitar de Acțiune al Municipiului Bucureşti.
Până în prezent, lucrătorii Companiei Municipale Eco Igienizare au intervenit în toate cele aproximativ 80 de parcuri, administrate de ALPAB sau de primăriile de sector, precum şi în 40 de piețe agroalimentare din toate cele 6 sectoare ale Capitalei.
S-a acţionat pe 80% din suprafaţa ce aparţine domeniului public şi privat al Municipiului Bucureşti, respectiv 14 milioane de metri pătrați, în care au fost montate 60.000 de stații de intoxicare PVC, special concepute pentru combaterea rozătoarelor. De asemenea, au fost acoperite și peste 2.000 de obiective care însumează aproximativ 100.000 de metri pătrați de suprafață interioară, adică rețele edilitare ale Apa Nova și Radet. Stațiile au fost amplasate și ancorate în zone cât mai greu accesibile pentru oameni și animale de companie.
Totodata, se intervine punctual și în zonele în care sunt sezizate focare de infestare. În acest sens, Compania Municipală Eco Igienizare a pus la dispoziție un număr de telefon, în cadrul Dispeceratului CMEIB S.A. – 0371.168.817, la care cetățenii pot face sesizări și reclamații legate de apariția unor focare de infestare în Capitală.
Campania presupune acțiuni zilnice în spațiile deschise din domeniul public și privat al Municipiului București, după cum urmează:
– Spații deschise din domeniul public și privat– parcuri, spații verzi aferente blocurilor, etc;
– Locuri de agrement, terenuri de sport, etc;
– Cimitire;
– Terenuri ale instituțiilor publice locale, inclusiv depouri, parcări publice, etc;
– Terenuri aferente imobilelor cu spații destinate locuințelor colective – asociații de proprietari/locatari, cămine studențești, cămine de elevi, locuințe sociale, parcări de reședințe, etc;
– Piețe și târguri agroalimentare.
Substanțele biocide folosite (RACUMIN PASTĂ/AGROTAT PELLET BLUE/AGRORAT WAX BLOCKS) pentru combaterea dăunătorilor conțin una sau mai multe substanțe active care au rol de distrugere a dăunătorilor.
În perioada următoare, specifică sezonului rece, activitățile de deratizare se vor desfășura în subsolurile imobilelor cu spații destinate locuințelor de tip condominium –asociații de locatari/proprietari, cămine de elevi, locuințe sociale etc.. Lucrătorii Companiei Municipale Eco Igienizare vor interveni în perimetrul asociațiilor de proprietari, unde vor desfășura acțiuni de deratizare în subsoluri și pe spațiile verzi adiacente blocurilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati