Campanie de donare de sânge. Pe 15 decembrie, Centrul de Transfuzie Sanguină se mută la Business Garden Bucharest

1
641
Facebook / Sânge pentru România

Pe 15 decembrie, o parte din Centrul de Transfuzie Sanguină București se mută în cadrul proiectului de birouri Business Garden Bucharest, deținut de Vastint România.

  • Va fi un maraton de 8 ore pentru viață, pentru speranță și pentru un decembrie mai bun și mai generos.

Vastint România își propune să strângă un număr de minimum 250 de donatori care vor să dăruiască o parte din sângele lor pentru supraviețuirea altora mai puțin norocoși.

Decembrie este una dintre lunile critice la nivel de donare de sânge: se donează extrem de puțin, iar nevoia este copleșitor de mare.

La mijlocul lunii cadourilor, Vastint România în colaborare cu grupul Digi vrea să schimbe paradigma și să mobilizeze cât mai mulți angajați care lucrează în clădirile lor de birouri ca să doneze sânge în luna în care este cea mai mare nevoie de sânge și donatorii cei mai puțini.

Dăruiește sânge, oferă viață. Pentru că, sângele este singurul medicament care nu se poate cumpăra, iar donarea de sânge devine esențială pentru a salva vieți. De multe ori, operațiile sunt amânate din lipsă de sânge și multe vieți sunt puse în pericol. În fiecare an, mii de oameni din România au nevoie de transfuzii de sânge pentru a supraviețui.

Însă, doar 2% din populația României donează sânge, o cifră foarte mică în comparație cu alte state europene. Campania de donare de sânge pe care Vastint România o organizează alături de Digi va contribui la rezolvarea acestei probleme a societății prin educarea oamenilor cu privire la importanța donării de sânge.

Alege și tu să fii dăruitor de viață

Acțiunea de donare de sânge îți poate aduce atât beneficii morale, cât și unele extrem de utile în viața de zi cu zi. Te alegi cu un set de analize gratuite, ai parte de o zi liberă la locul de muncă, primești reducere la transportul în comun și un card cu 67 de lei.

La capitolul atuuri pentru propria sănătate, trebuie să știi că un donator poate salva 3 vieți printr-o singură donare. Personalul medical specializat îți va recolta 450 de ml de sânge, ceea ce va garanta verificări medicale regulate, dar și o îmbunătățire a stării generale de sănătate.

Cine poate fi donator? Oricine, cu vârsta peste 18 ani și cu o greutate minimă de 50 de kilograme. Oricine vrea să facă un altfel de dar în perioada sărbătorilor și are sub 60 de ani. Orice om de bine care nu suferă de boli cronice și care nu a suferit intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.