Campanie de eliberare a domeniului public de autovehicule staţionate neregulamentar în Sectorul 4

0
425
masini ridicate

Primăria Sectorului 4 demarează, începând de luni, o campanie de eliberare a domeniului public ocupat fără drept, în principal de autovehicule care staţionează sau sunt oprite neregulamentar în alte locuri decât cele special amenajate, cum ar fi spaţiile verzi, trotuarele sau parcările publice şi de reşedinţă.

Potrivit unui comunicat al autorităţii locale transmis, vineri, AGERPRES, în această campanie vor fi vizate, cu prioritate: autoutilitarele, autovehiculele pentru transport marfă, cele pentru transport persoane sau autorulotele, precum şi orice alt tip de asemenea autovehicule care nu au dreptul de a staţiona pe domeniul public, sancţiunea fiind aceea a blocării roţilor.

De asemenea, vor fi blocate roţile autovehiculelor aflate în oricare dintre următoarele situaţii: sunt parcate în alte locuri decât cele special amenajate şi marcate corespunzător, îngreunează circulaţia în parcările publice, sunt parcate pentru o perioadă mai mare de timp decât durata maximă admisă pentru fiecare parcaj public, ocupă locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi, stau pe locurile prevăzute cu staţii de încărcare pentru maşinile electrice/hibrid/car sharing, nu s-a efectuat plata locului de parcare în parcările publice amenajate, ocupă abuziv un loc de parcare de reşedinţă.

Campania va fi coordonată de Direcţia de Mobilitate Urbană Sector 4.

Deblocarea autovehiculului se realizează în intervalul 09:00 – 01:00, în termen de maximum 24 ore de la solicitare. Solicitarea de deblocare se poate efectua în intervalul 09:00 – 22:00. Deblocarea se poate face de către reprezentanţii Direcţiei de Mobilitate Urbană Sector 4, numai după achitarea tarifelor pentru deblocarea roţilor, care sunt progresive: pentru prima abatere – 50 de lei, pentru a doua – 100 de lei, începând cu a treia abatere – 250 de lei. Pentru deblocarea în cazul ocupării locurilor destinate persoanelor cu dizabilităţi tariful este de 500 de lei/24 ore (tarif nefracţionat).

Aceste tarife pot fi achitate în numerar la automatele de plată SelfPay sau online pe site-ul mobilitateurbana4.ro.

‘Nu vom permite ca spaţiile verzi, trotuarele sau locurile de parcare publice şi de reşedinţă să fie ocupate zile în şir de dube mai mici sau mai mari, de autocare sau de camioane. Aceste autoutilitare trebuie parcate fie în curtea societăţilor care le deţin, fie în alte spaţii special amenajate pentru ele, pe cheltuiala proprietarilor, nu să fie lăsate la voia întâmplării pe stradă, unde produc un disconfort real oamenilor şi unde de cele mai multe ori reprezintă un pericol pentru circulaţia publică. Evident, campania pe care o începem în luna august va debuta cu o perioadă în care vom aplica în principal sancţiunea avertismentului, urmând ca în funcţie de situaţie şi de modul de reacţie al şoferilor sancţionaţi, să dispunem blocarea roţilor autovehiculelor staţionate neregulamentar pe domeniul public’, a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Sursa: PRESSONLINE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.