Campanie de informare în Sectorul 2. Agenții economici și asociațiile de proprietari, învățați să reacționeze în caz de cutremur

În perioada 25 – 29 octombrie, Poliția Locală Sector 2 alături de studenții Universității Spiru Haret – Facultatea de poliție locală și InfoCons, în calitate de partener, desfășoară  o Campaniei de informare și pregătire a agenților economici și asociațiilor de proprietari, din Zona centrală a Sectorului 2, pentru a reacționa corect în situația producerii unui cutremur.

Campania „INFORMEAZĂ-TE! FII PREGĂTIT! PROTEJEAZĂ-TE!” își propune conștientizarea de către agenții economici și populația civilă,  asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă. 

Declanşarea unui cutremur ne surprinde întotdeauna. De aceea, mişcările seismice au efecte psihologice negative asupra oamenilor, obişnuiţi să considere Pământul ca un suport sigur. În acele momente, când totul în jur se zguduie violent, cad obiecte, trosnesc pereţii şi se prăbuşesc clădiri, oamenii sunt cuprinşi de o spaimă cumplită,

„Sigur că subiectul sperie pe toată lumea, însă demersul nostru este unul normal raportat la existenţa acestui tip de risc a cărui manifestare poate afecta o zonă întinsă a Sectorului 2. Trebuie să înţelegem că un astfel de eveniment nu va putea fi prevenit, iar consecinţele lui, mai mult sau mai puţin grave, cu mai multe sau mai puţine victime, depind în bună măsură de modul în care fiecare dintre noi înţelegem să ne pregătim şi să ne comportăm corect într-o astfel de situaţie”, a spus, pe Facebook, Poliția Locală Sector 2.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati