Campanie de sterilizări gratuite pentru câinii și pisicile de rasă comună din Măgurele, Ilfov

Campanie de sterilizări gratuite pentru câinii și pisicile de rasă comună din Măgurele, organizată de Animal Society, Four Paws International și Consiliul Județean Ilfov.

Parteneriatul dintre Animal Society, Four Paws International și Consiliul Județean continuă și în 2024. În cadrul proiectului de dezvoltare comunitară pentru bunăstarea animalelor, continuă seria campaniilor de sterilizări gratuite din județ, echipa de medici veterinari ai Animal Society urmând să fie mobilizată pentru următoarele săptămâni în Măgurele, pe strada Bujorilor nr. 4.

„Am mărit durata șederii noastre în fiecare dintre localitățile din județ vizate, pentru a ne asigura că acoperim sterilizarea unui număr cât mai mare de animale cu sau fără stăpân. Pe 15 ianuarie, demarăm seria campaniilor de sterilizări gratuite din județ, în Măgurele. Cetățenii din Ilfov s-au dovedit a fi oameni responsabili și implicați și suntem siguri că vor răspunde la fel de pozitiv campaniilor noastre, care le sunt puse la dispoziție gratuit, pentru binele animalelor și pentru bunăstarea comunităților din care fac parte. Suntem aici pentru ei și pentru a produce schimbări în bine pentru animalele comunității. Implicarea salvează vieți!”, a declarat Anca Tomescu, președinte Animal Society.

Locuitorii din Măgurele, interesați de campania care va începe luni, sunt rugați să își programeze animalul de companie pentru sterilizare la numărul de telefon 0751.235.009, începând de luni, 15 ianuarie. Apelurile pentru programări se pot efectua de luni până vineri, între  orele 10:00 și 14:00.

De asmenea, în vedrea pregătirii animalului lor de companie pentru intervenția de sterilizare, aceștia sunt rugați să nu îl hrănească cu cel puțin 10 ore înaintea intervenției.

”Amintim tuturor că sterilizarea este modul cel mai uman și mai eficient pentru controlul controlul populației de animale de companie. Prin prevenirea reproducerii nedorite, se reduce numărul animalelor fără adăpost și se gestionează eficient și uman problema suprapopulării, arată sursa citată.

Sterilizarea poate aduce numeroase beneficii pentru sănătatea câinilor, reducând riscul anumitor afecțiuni, care pot fi foarte grave.

De asemenea, comportamentul agresiv sau nedorit poate fi redus în urma sterilizării – animalele sterilizate manifestă adesea un comportament mai echilibrat și mai puțin agresiv. Tendința de a fugi în căutarea partenerilor de reproducere și comportamentul legat de hormoni pot fi reduse, ceea ce duce la o conviețuire mai armonioasă între animal și stăpân.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati