Campanie de strângere de fonduri pentru peruci dedicată fetelor care şi-au pierdut părul după chimioterapie

Asociaţia Magic desfăşoară în martie campania „Capul sus!”, destinată fetiţelor şi adolescentelor diagnosticate oncologic, ale cărei scopuri sunt conştientizarea traumei pierderii părului post-chimioterapie şi strângerea de fonduri pentru peruci medicale.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Magic, implicaţiile psiho-emoţionale cauzate de pierderea părului în urma chimioterapiei sunt „traumatice”.onco

Pentru copii, pierderea părului este şi mai traumatizantă decât pentru adulţi. Sunt izolaţi de grupurile de copii sănătoşi, cei mici neavând capacitatea de a înţelege singuri cancerul şi efectele tratamentelor, educaţia în această direcţie lipseşte în societatea românească.

Pierderea părului izolează fetiţele şi adolescentele, creându-le probleme suplimentare, pe lângă lupta cu diagnosticul propriu-zis, acutizându-le anxietatea şi depresia şi îngreunându-le vindecarea, atrag atenţia reprezentanţii Asociaţiei Magic.

Conform acestora, părul este asociat, în mod special la sexul frumos, cu feminitatea şi frumuseţea, iar fetele îşi pierd echilibrul emoţional când rămân fără păr.

Reprezentanţii Asociaţiei Magic au atras atenţia că România este ţara din Uniunea Europeană care nu compensează nici măcar o parte dintre perucile medicale, care sunt considerate produse de înfrumuseţare, când ele sunt, de fapt, dispozitive medicale.

Conform surselor citate, este certificat psihologic că o perucă, în cazurile oncologice, de arsuri, de boli rare sau de boli dermatologice, poate reduce considerabil anxietatea socială, iar revenirea la imaginea de dinainte de boală este parte din procesul de vindecare.

Pentru toate motivele enumerate mai sus, Asociația Magic a pornit campania ”𝐂𝐀𝐏𝐔𝐋 𝐒𝐔𝐒!”

Campania se desfășoară până la finalul lunii martie, iar scopurile ei sunt de conștientizare, de către publicul larg, a traumei pierderii părului post-chimioterapie și de strângere de fonduri pentru peruci medicale, pentru fetițele și adolescentele diagnosticate oncologic.

”Vrem să le spunem, împreună: CAPUL SUS, sunteți nespus de frumoase!

Împreună înseamnă, pe lângă partenerii care ne-au venit in întâmpinare, cu ce a putut oferi fiecare, bunuri sau servicii (avem tombole zilnice, cu premii pentru toate gusturile), și toți cei care vor dori să se alăture campaniei: cu un gând bun, cu împărtășirea propriilor experiențe și, nu în ultimul rând, participând la tombole – toate fondurile strânse la tombolele Magic ”CAPUL SUS!” vor fi folosite pentru achiziționarea de peruci medicale” – Asociația Magic

Aici, toate premiile oferite de partenerii Magic, în tombolele ”CAPUL SUS!”.

Dincolo de premii, însă, fiecare donație înseamnă multă alinare și încredere pentru fetele cu afecțiuni oncologice, conchide sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati