Campanie de testare gratuită a glicemiei, în Sectorul 6

Centrul de Sănătate Multifuncţional „Sfântul Nectarie”, situat în Bulevardul Uverturii nr. 81 din Sectorul 6, așteaptă, joi și vineri, oamenii să își testeze gratuit glicemia.

„Scopul campaniei desfăşurată în Sectorul 6 este de a lansa un semnal de alarmă cu privire la impactul diabetului, atât asupra individului afectat, cât şi asupra familiei din care face parte. Diagnosticul corect şi tratamentul administrat din timp reprezintă cheia prevenirii complicaţiilor asociate diabetului, o boală care poate afecta atât sănătatea fizică, cât şi pe cea psihică”, a spus primarul Gabriel Mutu.

Joi, autoritatea locală marchează „Ziua Mondială a Diabetului” printr-o amplă acţiune de testare gratuită a glicemiei pentru populaţie. Tema pentru acest an este Familia şi Diabetul, iar scopul este creşterea gradului de conştientizare şi informare asupra impactului pe care îl are diabetul într-o familie.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, peste 70% din cazuri afectează persoane trecute de 60 de ani, cu o pondere mai mare a diabetului la femei (aproximativ 17% mai multe cazuri decât la bărbaţi).

Deschis în luna decembrie 2017, Centrul de Sănătate Multifuncţional „Sfântul Nectarie” se află în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, oferind servicii medicale performante.

Pentru informaţii suplimentare puteţi suna, între orele 08,00 – 20,00, la numerele de telefon: 031.9593 sau 0726.150.250, sau puteţi scrie la adresa de mail: contact@nectarie6.ro sau accesa www.nectarie6.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati