Campanie Primăria Bucureşti şi UNICEF – Un oraș mai prietenos cu copiii se construiește ținând cont de părerile celor mici

Primăria Bucureşti şi UNICEF invită copiii şi părinţii să spună de ce are nevoie Capitala pentru a deveni un oraş prietenos cu copiii

Primăria Municipiului Bucureşti şi Reprezentanţa UNICEF în România invită copiii, adolescenţii şi părinţii din Bucureşti să răspundă la două chestionare referitoare la felul în care trebuie să arate un oraş prietenos cu copiii.

Rezultatele vor fi folosite la realizarea unei analize a situaţiei drepturilor copilului şi la dezvoltarea planului local de acţiune al municipiului Bucureşti în cadrul Iniţiativei „Localităţi Prietene ale Copiilor”.

„Consultarea copiilor din Bucureşti cu privire la felul în care trebuie să arate un oraş prietenos cu copiii este esenţială, pentru că ei sunt viitorul. Aceasta constituie primul pas către o comunitate cu adevărat incluzivă, în care fiecare copil să se simtă acasă, să aibă acces la servicii esenţiale şi la o viaţă sănătoasă, la educaţie, astfel încât să se poată dezvolta la adevăratul său potenţial”, precizează primarul Nicuşor Dan.

Anna Riatti, reprezentant UNICEF în România: „Îi invit pe copiii şi părinţii din Bucureşti să acceseze chestionarele şi să-şi spună părerea despre cum ar trebui să arate un Bucureşti prietenos cu copiii. Răspunsurile furnizate ne vor ajuta să înţelegem mai bine cum este să fii copil în Capitală şi care sunt experienţele şi provocările cu care se confruntă părinţii şi cei care îi au în grijă pe copii în cel mai mare oraş al României. Pe baza acestor răspunsuri va fi dezvoltat un plan local de acţiune pentru ca Bucureştiul să devină o localitate prietenă a tuturor copiilor”.

Pentru a răspunde la chestionar, copiii (între 10 şi 18 ani, din Bucureşti) trebuie să acceseze linkul https://bit.ly/ChestCopiiBucuresti. Participanţilor la sondaj nu li se cere numele, răspunsurile fiind confidenţiale. Completarea chestionarului durează aproximativ 20 de minute.

Şi părinţii îşi pot spune părerea, completând chestionarul accesibil la https://bit.ly/ChestUnicefPărinţiBucuresti, răspunsurile fiind, de asemenea, confidenţiale.

Completarea celor două chestionare poate fi făcută până pe 16 aprilie 2024.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati