Campionat de gaming, găzduit în toamnă de Arena Naţională. Încasări de 500.000 de euro pentru municipalitate

Arena Naţională urmează să găzduiască în toamnă campionatul internaţional de gaming DOTA2, pentru care Primăria Capitalei va încasa 500 000 de euro, informează, joi, USR PLUS Bucureşti, într-o postare pe Facebook.

Potrivit sursei citate, consilierul municipal USR PLUS Nicorel Nicorescu a luat legătura cu organizatorii acestui eveniment, stabilit iniţial să aibă loc în Suedia.

„Din motive de pandemie, organizarea era incertă pentru 2021, dar le-a propus să-l ţină în România, pe Arena Naţională. Înainte de începerea campionatului Euro 2020, organizatorii au fost invitaţi la un tur al Arenei Naţionale împreună cu Nicuşor Dan şi au decis Bucureşti ca destinaţie”, transmite USR PLUS Bucureşti.

Potrivit organizaţiei, proiectul va avea un impact „puternic”, în condiţiile în care pentru concertul Metallica, organizat tot pe Arena Naţională, s-au încasat 28.000 euro pentru 7 zile.

„Acum, suma este de 18 ori mai mare! De asemenea, premiile oferite la acest concurs vor însuma circa 40 milioane de dolari, premii ce se vor acorda prin România, aşadar statul român va încasa 16% din suma totală. Gameri din întreaga lume, bine aţi venit la Bucureşti”, se mai arată în postare.

 

Consiliul General al Capitalei a modificat, marţi, hotărârea din 2017 în baza căreia au fost stabilite tarifele de închiriere pentru evenimentele care se desfăşoară pe Arena Naţională.

Astfel, dacă proiectul iniţial prevedea o serie de tarife cu valoare fixă pentru închirierea Arenei Naţionale, potrivit prevederilor aprobate marţi, acestea sunt doar tarifele minime.

De asemenea, dacă hotărârea din 2017 stabilea că sumele încasate vor constitui venituri proprii la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (50%) şi Primăria Municipiului Bucureşti (50%), în baza noii hotărâri toate sumele se vor constitui venituri venituri proprii ale Municipiului Bucureşti.

Contractele pentru evenimente vor fi încheiate de municipalitate, prin primarul general, şi nu de către ALPAB, cum prevedea vechea hotărâre.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati