Campionatele Mondiale Multisport: Aproximativ 2.000 de concurenţi, aşteptaţi la Târgu Mureş

Aproximativ 2.000 de sportivi din lumea întreagă sunt aşteptaţi la Campionatele Mondiale Multisport care vor avea loc la Târgu Mureş în perioada 5-12 iunie, cel mai mare eveniment organizat de Federaţia Română de Triatlon, în cadrul căruia sunt cuprinse patru campionate mondiale şi două concursuri adiacente, potrivit Agerpres.

„Aşteptăm între 1.000 şi 2.000 de participanţi pe listele de start, fiindcă încă se mai fac înscrieri. 95% sunt sportivi proveniţi din străinătate, mai exact de pe întreg globul pământesc pentru că sunt patru campionate mondiale. Este o moştenire de la Klosz Peter (fostul preşedinte al Federaţiei Române de Triatlon, n.r.), vrem să o ducem mai departe şi să avem anual la Târgu Mureş, în mijlocul ţării, un festival de triatlon dedicat iubitorilor acestui sport din România şi din străinătate. Am organizat anual acest eveniment şi am urcat treaptă cu treaptă. Am pornit de la campionate locale, apoi naţionale, balcanice şi europene, iar acum campionate mondiale”, a declarat managerul general al Sport Live România, unul dintre organizatorii competiţiilor, Mărgărit Amza.

Potrivit lui Amza, în 2021 au fost organizate campionatele europene „care au fost o adevărată provocare din cauza pandemiei”, întrucât mulţi competitori nu au putut veni la Târgu Mureş din cauza restricţiilor sanitare, însă acum teama cea mare este legată de războiul din Ucraina.

„Am fost afectaţi anul trecut pentru că mulţi participanţi şi multe ţări nu au venit în România pentru aceste campionate, din cauza situaţiei fiecărei ţări privind carantinarea. Anul acesta am scăpat de toate restricţiile, însă avem din nou de-a face cu o situaţie neplăcută, cea din Ucraina, aşa că din nou suntem oarecum afectaţi ca număr de participanţi, pentru că mulţi sportivi care vin de departe se tem să se afle foarte aproape de zona de conflict. De exemplu, sportivii din Statele Unite. În ianuarie erau anunţaţi 300 ca participanţi şi acum avem undeva la 100 pe listele de start. Însă noi suntem ferm convinşi că va fi un eveniment deosebit. Avem participare din foarte multe ţări şi ne vom da silinţa să fim gazde bune pentru toţi oaspeţii noştri”, a spus Amza.

Festivitatea de deschidere a Campionatelor Mondiale Multisport va avea loc în data 5 iunie, în Cetatea Medievală din Târgu Mureş, iar în 6 iunie, la Platoul Corneşti, este programat primul concurs, Campionatul Mondial de Cross Duatlon.

În 8 iunie se va desfăşura Campionatul Mondial de Cross Triatlon în Complexul „Mureşul” şi la Platoul Corneşti din Târgu Mureş.

În 10 iunie, are loc cursa de Duatlon Standard pe Circuitul Transilvania Motor Ring, în 12 iunie este prevăzut Campionatul Mondial de Duatlon Sprint în centrul municipiului Târgu Mureş.

La toate cele patru Campionate Mondiale de la Târgu Mureş se va concura la categoriile Elite, Under 23, Juniori, Para Triatlon, Para Duatlon, precum şi la Age Group (amatori).

Cele două concursuri adiacente, „Dracula Night Swim” şi „Dracula Night Run”, sunt programate în 7 şi 11 iunie, la Complexul de Sport şi Agrement „Mureşul” şi la Platoul Corneşti.

Sursa: Agerpres

Articolul Campionatele Mondiale Multisport: Aproximativ 2.000 de concurenţi, aşteptaţi la Târgu Mureş apare prima dată în Sport Alert.

Citeste mai mult…

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati